Tá ducharina je dosť často spojená s mojim spôsobom práce/myslenia. Dostanem nápad a hneď ho realizujem. Samozrejme, že to nemôže dopadnúť dobre.
Mal by som o tom popremýšľať, urobiť si analýzu, nakresliť si to... Ak sa mi podarí absolvovať tieto kroky, tak robota ide sama od seba a zvyčajne bez zásadných chýb.
No niektoré si neviem vysvetliť. Toto je práve takýto príklad. Problém je v tom, že som urobil dva kroky naraz a preto neviem povedať kde to viazlo.
Proto bych zacal tim resetem a pokracovanim ze stavu nula. Dost velkou neplechu dokaze take napr. prehrivani pocitace (kdys naposled vyfoukal pocitac?), zacinaji porucha pameti nebo zdroje apod.
Ten reset budem musieť robiť častejšie. Veď to netrvá dlho. Počítač (HAL3000 EliteWork) som kúpil 8.8.2018. Záruka je podľa dodacieho listu. Ten nemám. Ja si pamätám 3 roky, takže doň nebabrem.
Tak kdyz jsem byl nucen delat znovu neco v Delphi, tak jsem to praseni SQL ve stringach uz nedokazal vydejchat a uchylil jsem se k technice, ze jsem si nadelal datamoduly s TFDCommand a do nich jsem ty SQL dotazy nastrkal a z nich si je bral napr. do query aj. Prenos mezi DB managerem a aplikaci pak bylo proste copy&paste v obou smerech.
Tiež by som to rád mal ináč. Aj sme o tom mali nejakú debatu. Lenže niektoré sa skladajú dynamicky až za behu programu - napr. voľby užívateľa.
Pri prenose do manažéra používam PSPad na odstránenie "prebytočných" znakov a nahradenie parametrov konštantami. Ide to celkom rýchlo.
Opačný prenos trvá dlhšie. Ten zvyknem robiť len na začiatku, keď ten SQL text dávam dokopy pomocou manažéra.