Znamena to, ze sa pracuje na Dark Theme pre PSPad?
To už tam nějakou dobu je. Ale pořád to má své mouchy - je to pomalejší, občas to překresluje, ale je to použitelné. Být to na mě, tak jsem to nedělal. Je to spousta práce navíc.
Nejjednodušší přepnutí je v nastavení programu / Barvy, změnit skin třeba na carbon a načíst PSPad dark schéma, případně kombinace Slate Gray.
Pro hračičky stačí libovolný VSF soubor uložit do podsložky Skin a je k dispozici.
Tak o tomto som vobec nevedel, vyskusal som to a je to bomba! Vyskusal som viacero stylov a najviac sa mi pozdava SlateGray (nie je ani prilis tmavy ani svetly):
Editor, ktory neponuka Dark Theme je v dnesnej dobe podstate out, preto aj samotne Delphi prislo s Dark Theme, podobne GitHub atd. atd.

Co sa tyka toho "bugu" tak ano - pri pouziti DarkTheme je HtmlHelp zafarbeny temou a teda necitatelny.
Jedine co mozem odporucit je pozriet si
https://github.com/jrsoftware/issrc/blob/c2b38b3ae46ba56833e9a804fa46d9bb6975ada9/Projects/HtmlHelpFunc.pas
Tento kod pouziva Inno Setup a ja som sa nim inspiroval pri svojom nastroje RAD & Installer a problem s Dark Theme sa nevyskytuje, snad to pomoze.
Pripadne este mi napada pouzit
GetDesktopWindow namiesto
Application.Handleprocedure ShowHelp(const Command: String);
var
HelpFile, Path: String;
Found: Boolean;
KLink: THH_AKLINK;
begin
Found := False;
{$IFDEF INNOSETUP_PROJECT}
Path := DetectInnoSetupInstalled;
if not String_IsNullOrEmpty(Path) then
begin
HelpFile := Path + 'ISetup.chm';
Found := True;
end;
if not FileExists(HelpFile) then
Application.MessageBox(PChar('Help file (ISetup.chm) was not found. Is Inno Setup installed correctly?'), PChar('RAD & Installer'), MB_ICONEXCLAMATION);
{$ENDIF}
{$IFDEF NSIS_PROJECT}
Path := DetectNSISInstalled;
if not String_IsNullOrEmpty(Path) then
begin
HelpFile := Path + 'NSIS.chm';
Found := True;
end;
if not FileExists(HelpFile) then
Application.MessageBox(PChar('Help file (NSIS.chm) was not found. Is NSIS installed correctly?'), PChar('RAD & Installer'), MB_ICONEXCLAMATION);
{$ENDIF}
if (Assigned(HtmlHelp) and Found) then
begin
if Assigned(HtmlHelp) then begin
HtmlHelp(GetDesktopWindow, PChar(HelpFile), HH_DISPLAY_TOPIC, 0);
if Command <> '' then begin
FillChar(KLink, SizeOf(KLink), 0);
KLink.cbStruct := SizeOf(KLink);
KLink.pszKeywords := PChar(Command);
KLink.fIndexOnFail := True;
HtmlHelp(GetDesktopWindow, PChar(HelpFile), HH_KEYWORD_LOOKUP, DWORD(@KLink));
end;