Databáze > MySQL
TMySQLDatabase
Vladimir64:
Hi, udělal jsem program využívající databázi MySql a pro přístup k tabulkám využívám komponenty DAC for MySql. Všechno běží jak má, pokud využívám localserver (TMySQLDatabase: Host: prázdné nebo "localhost", Port: 3306, DatabaseName: xxx, User: xxx, Password: xxx). Program provádí rozsáhlé výpočty, které trvají řadu dní. Abych to zkrátil chci spustit program na větším počtu počítačů. K tomu jsem Mysql databázi přesunul na webmysql.forpsi.com. Nedaří se mi ale k databázi připojit. Ať dělám, co dělám při pokusu připojit se to hází chybu: MySQL Error Code: (2003) Can´t connect to MySQL server. Má s tím někdo zkušenosti?
vandrovnik:
Ahoj, a poslouchá ten server na onom portu? Funguje následující?
telnet webmysql.forpsi.com 3306
Vladimir64:
Připojování k webmysql.forpsi.com...Nelze navázat spojení s hostitelem. na portu 3306: Připojení se nezdařilo
pokračuj prosím ... já hledal chybu v nastavení komponent a chyba je jinde.
vandrovnik:
Ony takovéhle služby ani nebývají vystrčené do internetu. Jestli je to pronajatý virtuální počítač, tak by se k němu třeba dalo připojovat přes VPN a tu MySQL komunikaci hná přes VPN. Jestli je to ale jen hosting, tak se obávám, že nebudou chtít ten port MySQL otevřít do světa.
Vladimir64:
Je to jen hosting. Databáze je zřízena na samostatném servu (každá, takže zjevně virtuálním) Zkusím to prověřit na forpsi. Ale snad pronajímají prostor k tomu, abych mohl k tabulkám přistupovat odkudkoliv, z jakéhokoliv zařízení. Pokud lze data spravovat pouze přes jejich administrační systém phpMyAdmin, tak to ztrácí kouzlo.
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi