Delphi > Mobilní vývoj

Komunikace na port USB-COM tablet android

(1/5) > >>

Josef:
Dobry den,

Je nekdo ochotny poradit mi jak zprovoznit komunikaci na port USB v tabletu s Androidem?

V pocitaci jsem pouzival komponentu VaComm, kde stacilo nastavit port, rychlost, paritu a dalsi potrebne a pak uz nebyl problem posilat data na seriovy port.

Dnes pouzivam Delphi Tokyo, ale pri tvorbe programu, kdy si navolim HeaderFooterForm a na formular davam potrebne komponenty, mi nejde pridat nebo vlozit prave VaComm.

Predem dekuji za pomoc.

Radek Červinka:
To je jiná playttforma, jiný HW to ni fungovat nemůže. Zkus se podivat treba na https://winsoft.sk/ausblib.htm, ma tam trial verzi.

Josef:
Diky, na odkaz mrknu.

Ale prece musi existovat nejaky zpusob jak si posilat zpravy z tabletu na COM v pocitaci?

Mnoho aplikaci tak prece funguje.

Radek Červinka:
Tak co vlastne chces? Chces z tabletu zapisovat na "COM", tedy spise USB co je v tabletu, nebo chces z tabletu ovladat zarizeni pripojene na COM v PC?

Josef:
Dobre rano,

Chtel bych pouzit USB v tabletu, tak aby bylo mozne posilat kratke textove retezce, ktere prijme port COM v pocitaci a nasledne je zpracuje.

Je to stejne jako si povidaji dva pocitace na seriove lince. Zde vsak bude jeste po ceste prevodnik USB/COM, protoze USB na COM nelze pripojit primo.

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi