Autor Téma: Komunikace na port USB-COM tablet android  (Přečteno 4277 krát)

Offline Radek Červinka

• Administrátoři
  • Padawan
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Komunikace na port USB-COM tablet android
« Odpověď #15 kdy: 17-02-2022, 08:44:55 »
Ke komunikaci pres usb (com) neni treba root. Mame aplikaci napsanou v js (phonegap ci ten jeho nastupce) a zadny root tam neni treba.
Asi bych se take priklonil k synapsi, ta mi chodila vsude mozne :)

Laskavě bych odkázal na https://www.winsoft.sk/acomport.htm, kde jsou popsány možnosti, i důvod, proč některé z těch možností potřebují root a některé ne (viz FAQ)
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline raul

• Hrdina
    • Verze Delphi: FPC :D
« Odpověď #16 kdy: 17-02-2022, 08:52:10 »
Takze nekdy jo, nekdy ne zrejme. Netusim, jak to phonegap ma udelany a ani jsem tuhle cast nedelal (delal jsem tu druhou stranu, avr a hw zarizeni, na prevodnik jsme pouzivali chip od ftdi).
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux, (občas Delphi)

Offline Radek Červinka

• Administrátoři
  • Padawan
    • O Delphi v češtině
« Odpověď #17 kdy: 17-02-2022, 08:55:02 »
Takze nekdy jo, nekdy ne zrejme. Netusim, jak to phonegap ma udelany a ani jsem tuhle cast nedelal (delal jsem tu druhou stranu, avr a hw zarizeni, na prevodnik jsme pouzivali chip od ftdi).

FTDi ma svuj driver, ten to nepotrebuje. Jo a synaser podle mne na Androidu nefunguje, synapse jo - tu jsem na Android portoval :-)

Offline geby

• Plnoletý
    • Verze Delphi: 7, 2007, XE2, 10.2
    • Synapse
« Odpověď #18 kdy: 21-02-2022, 06:56:48 »
A podle mne by fungovat měla. Tvoje patche nebyly jediné, ani poslední. ;) Mluvím pochopitelně o aktuální verzi na SVN.

Offline Radek Červinka

• Administrátoři
  • Padawan
    • O Delphi v češtině
« Odpověď #19 kdy: 21-02-2022, 08:14:46 »
A podle mne by fungovat měla. Tvoje patche nebyly jediné, ani poslední. ;) Mluvím pochopitelně o aktuální verzi na SVN.

Omlouvam se geby, vzhledem k tomu jak byl pohyb v SVN drive minimalni mne nenapadlo to zkontrolovat. Mam z toho velkou radost. Nevis tedy, zda synaser na Androidu poteebuje root?

Mimochodem pro koho je tedy sslinux.inc , kdyz jsem vytvarel ssPosix.inc, tak jsem si myslel, ze je to historicka vec pro Kylix, a ted koukam ze to bylo nejak aktualizovane.

Offline geby

• Plnoletý
    • Verze Delphi: 7, 2007, XE2, 10.2
    • Synapse
« Odpověď #20 kdy: 21-02-2022, 13:47:15 »
Sám to nijak nepoužívám, takže nevím. Ale používá to standardní linuxové API, tedy komunikuje to s nějakým sériovým device, a to asi každé zařízení nemá. Nepoužívá to žádné speciální USB API vybraných převodníků...

A k tomu synsocku - sám jsem se divil, ale prostě si někdo stěžoval, navrhl úpravu, tak ji tam má. ;-)