Autor Téma: Google Asistent  (Přečteno 948 krát)

Offline BigSandy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE2
Google Asistent
« kdy: 27-08-2020, 06:28:02 »
Dobrý den.
Vývojove prostředi pro android v delphi jsem zatim nezkoušel.
Potřeboval bych však jednoduchý programek.
Jak složite by bylo použit Google Asistenta?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2879
  • Karma: 106
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Google Asistent
« Odpověď #1 kdy: 27-08-2020, 08:29:27 »
Celkem divný dotaz na špatném místě. Si to zkus. Nebo si stáhni delphi community edition a zkus to tam.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline BigSandy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE2
Re:Google Asistent
« Odpověď #2 kdy: 27-08-2020, 09:43:54 »
Tak jako vytvořit Multi Device application, nastrkat tam par buttonu a zkompilovat do androida jsem už zkoušel.
I odesilat přes ty buttony nějake data přes synapse a indy.
Mužete prosim nasměrovat na nějake info ohledně toho google asistenta?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2879
  • Karma: 106
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Google Asistent
« Odpověď #3 kdy: 27-08-2020, 11:22:23 »
Mužete prosim nasměrovat na nějake info ohledně toho google asistenta?

Jasne, zadas do google "google assistant".

Na blbou otazku, blba odpoved. Evidentne nejsi BFU, kdyz dokazes to co jsi popsal, takze mne prekvapuje, ze pokladas takove otazky.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline BigSandy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE2
Re:Google Asistent
« Odpověď #4 kdy: 27-08-2020, 11:35:56 »
Tak dik :(
Chci přes form spouštět google asistenta.
Google nic nenašlo.
Jsem našle app inventor, kde se skladaji apky přes bloky.

Tam jsem to zvladl.
Toto bych potřeboval udělat v delphi.
 
« Poslední změna: 27-08-2020, 11:46:27 od BigSandy »

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2879
  • Karma: 106
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Google Asistent
« Odpověď #5 kdy: 27-08-2020, 12:54:24 »
Tady je starsi demo : https://github.com/jimmckeeth/FireMonkey-Android-Voice, v novejsich Delphi je primo unit Androidapi.JNI.Speech ktery je v tom demu primo integrovan
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Dlabakan

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: 0
Re:Google Asistent
« Odpověď #6 kdy: 27-03-2021, 22:05:31 »
Dobrý den, chtěl bych poprosit o pomoc nebo alespon nějakou radu.
Mam Delphi 10.3
Zkoušim to starsi demo.
Do Library Path jsem přidal cestu k adresaři Components.
Mi to vyhazuje tuto chybu.
[DCC Fatal Error] SpeechRecognition.pas(54): F2613 Unit 'android.speech.SpeechRecognizer' not found.

Jsem si udělal programek pro win pro komunikaci s raspberry. Ovladam GPIO piny přes tlačitka a vykreslují se mi teploty čidel.
Pak jesm narazil na multi device application delphi a zkusil to zkompilovat pro android a funguje to.
Bych chtěl docilit toho, co se tu probira a to co je na tom obrazku.
Muj program by byl furt spuštěný a naslouchal by. Po vyslovení ok google by čekal na vyslovenou fraze a tu převedl na řetězec.
Zvladne to delphi?

Offline Dlabakan

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: 0
Re:Google Asistent
« Odpověď #7 kdy: 29-03-2021, 16:05:13 »
Netuši někdo co jsem posral?
To starši demo.
https://github.com/jimmckeeth/FireMonkey-Android-Voice

Delphi 10.3
Tools->Options->Language->Delphi Options->Library
Přepl na android
Do Libray patch přidal cesty
C:\Users\xxx\Documents\Embarcadero\FireMonkey-Android-Voice-master\Components
Otevřel AndoridVoiceComponents.dproj a dal instal.
Komponentu mam naintalovanou, žadna chyba při instalaci a vidim ji mezi komponentama.

Vytvořim nový projekt new multi device application a přepnu na android.
Hodim na Form tu komponentu SpeechRecognition a F9 a vyhodi to tu chybu.

[DCC Fatal Error] SpeechRecognition.pas(54): F2613 Unit 'android.speech.SpeechRecognizer' not found.

Zajimave je, že když to přepnu na windows 32 bit, tak je to ok a normalně projekt spustim.
Je to moje první koponenta pro android co instalují,takže určitě jsem něco posral.
Děkuji

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2879
  • Karma: 106
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Google Asistent
« Odpověď #8 kdy: 29-03-2021, 18:55:14 »
Podle mne pletes cesty pro ruzne platformy. Tj. pro Android to hleda cestu jinde, budto si to prihod na prasaka do projektu (ten pas), nebo musis specifikovat Library path ve tvaru neco jako $(BDSLIB)\$(Platform)\release

Pamatuj: komponenta v IDE je vzdy Win32, to ale neznamena nic jineho ze mas dcu pro Win32.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Dlabakan

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: 0
Re:Google Asistent
« Odpověď #9 kdy: 30-03-2021, 07:14:11 »
Zdravím Radku.
Na prasaka bylo první co mně napadlo, ale i tak to vyhazuje tu chybu.
Na prasaka se to řeši, když se vola unitu pas v unit, ne?
Ja vytvořim nový projekt a na form hodim tu nainstalovanou komponentu SpeechRecognition a pak RUN.
A vyhodi to tu chybu.
Jsem přes delphi lama, ale podle mně nemuže najít tu unitu SpeechRecognition.pas ta kompomemta.
« Poslední změna: 30-03-2021, 07:37:19 od Dlabakan »