Autor Téma: Jak přebarvit tlačítko  (Přečteno 4623 krát)

Offline vandrovnik

• Padawan
    • Verze Delphi: 11.3
Jak přebarvit tlačítko
« kdy: 18-04-2021, 18:14:01 »
Ahoj,

potřeboval bych ve Firemonkey aplikaci udělat tlačítko (tCornerButton), které bude na všech zařízeních stejně zelené (konkrétně Android 32, Android 64, Win 32, Win 64). Ideálně aby se to na jednom místě nastavilo najednou a bylo hotovo.

Můžete mi prosím někdo napsat polopaticky jak pro blbce, jak se to dá udělat? Nějak se totálně ztrácím v tom, jak tady fungují ony styly a jak je mám použít, aby opravdu platily pro tohle tlačítko vždy - v IDE, na telefonu, ve Win aplikaci.

Díky, K.

Offline Radek Červinka

• Administrátoři
  • Padawan
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Jak přebarvit tlačítko
« Odpověď #1 kdy: 18-04-2021, 20:03:58 »
A chces jenom tlacitko nebo aby bylo shodny cely styl aplikace?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

• Padawan
« Odpověď #2 kdy: 18-04-2021, 20:16:18 »
Tlačítko chci určitě; pokud je jednodušší to udělat tak, že bude stejný i styl celé aplikace, tak klidně celá aplikace (tu win verzi máme spíš na testování, používá se ta androidí, tzn. když bude win verze vypadat stejně jako ta pro android, bude to na testování i lepší).

Offline Jan Fiala

• Hrdina
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
« Odpověď #3 kdy: 18-04-2021, 20:41:02 »
U každého prvku můžeš říct, jestli se na něj styly mají uplatnit a jaké nebo ne (font, barva, pozadí, ...). Takže i při použití stylů můžeš mít zelené tlačítko.

Offline vandrovnik

• Padawan
« Odpověď #4 kdy: 18-04-2021, 20:43:54 »
U každého prvku můžeš říct, jestli se na něj styly mají uplatnit a jaké nebo ne (font, barva, pozadí, ...). Takže i při použití stylů můžeš mít zelené tlačítko.

No konkrétně u toho tCornerButton jsem ani nenašel možnost, jak barvu (bez stylů) změnit, takže se obávám, že mne ty styly neminou.

tButton se mi pro Android podařilo přebarvit pomocí jeho .TintColor, na Windows to pro změnu nedělá nic...

Offline Radek Červinka

• Administrátoři
  • Padawan
    • O Delphi v češtině
« Odpověď #5 kdy: 19-04-2021, 09:26:28 »

Offline vandrovnik

• Padawan
« Odpověď #6 kdy: 20-04-2021, 08:51:57 »
Zkus demo https://delphi.cz/data/style.zip

Ahoj,

díky za ukázku! Podle ní opravdu funguje stejná barva tlačítka pro Android i pro Windows.
Pro tCornerButton sice pořád ještě nevím, jak docílit téhož, ale to jsem vyřešil tím, že jsem vyhodil tCornerButton a místo něj dal normální tButton :-)

Nicméně do těch stylů budu muset ještě proniknout, zatím je to pro mne taková černá skříňka...

Offline Radek Červinka

• Administrátoři
  • Padawan
    • O Delphi v češtině
« Odpověď #7 kdy: 20-04-2021, 09:51:30 »
Kdyz u TButton nastavis styleLookup na cornerbuttonstyle, tak mas CornerButton. nasledne muzes zkusit zmenit i StyleSettings.
A takovy tip: nahore nad formularem je prepinac jak se maji zobrazovat styly ve formulari -> nastav si tam Android.

V tom demu co jsem daval je exportovany std. styl pro Android a odstranena informace ze je to jen pro Android, takže to bere i pro Windows. Jinak to neumim, ale nepochybuji, ze to jde.