Autor Téma: Nedostanem sa ani do FormCreate  (Přečteno 624 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5791
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Nedostanem sa ani do FormCreate
« kdy: 12-05-2021, 20:39:57 »
To Delphi je úžasné. Mám projekt, kde mám len jediný formulár. Je to ukážka pre TMS. S kódom som nič nerobil. Akurát som v design zmenil hodnoty v niektorých komponentoch. V runtime sa k nim ani nedostane.
Vymazal som čo sa dalo, reštartoval PC a nič. PC beží do nekonečna na vyše 30%
Dosť sa do toho nútim a ešte aj toto. Spustil som to preto, že v aplikácii sa mi nezobrazujú údaje ako majú. Chcel som si to overiť. Tiež sa zobrazovali zle. A teraz toto.

W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2880
  • Karma: 106
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Odpověď #1 kdy: 12-05-2021, 22:33:42 »
Nejaka komponenta ti to blokuje. Dej pause a podivej se kde to je, resp. co za komponentu to blokuje. Zapni predtim debug dcu a dej rebuild.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1220
  • Karma: 51
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Odpověď #2 kdy: 12-05-2021, 22:56:56 »
V tom SetForm je co?

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5791
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Odpověď #3 kdy: 13-05-2021, 08:48:33 »
Citace
Nejaka komponenta ti to blokuje. Dej pause a podivej se kde to je, resp. co za komponentu to blokuje. Zapni predtim debug dcu a dej rebuild.
Skúsim to. Bod prerušenie môžem dať akurát do dpr.
Citace
V tom SetForm je co?
  DeactivateSource; - Query a TDxxSource (TMS) Active na False  // čudne mi to formátuje. Ja tu nemám žiaden prázdny riadok. Nieto ešte dva :)


  FRolePlanner := TRolePlanner.Create; - moja trieda
  inherited;
  dbplDay.ItemSource := dbdysrMultiDay;
  advcbxViews.OnChange(advcbxViews);
.
V projekte mi to stále ide.

W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2880
  • Karma: 106
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Odpověď #4 kdy: 13-05-2021, 09:04:03 »
Citace
Nejaka komponenta ti to blokuje. Dej pause a podivej se kde to je, resp. co za komponentu to blokuje. Zapni predtim debug dcu a dej rebuild.
Skúsim to. Bod prerušenie môžem dať akurát do dpr.
Citace
V tom SetForm je co?

Ja nemluvil o breakpointu, ale o ten ikone co vypada jak pause, to breakne program hned a podle call stacku, se da poznat co se deje
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5791
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Odpověď #5 kdy: 13-05-2021, 09:22:02 »
Citace
Ja nemluvil o breakpointu, ale o ten ikone co vypada jak pause, to breakne program hned a podle call stacku, se da poznat co se deje
To som si myslel, ale to tlačidlo mi neprišlo na um. call stack čítam neviem. Som rád, že prečítam Pascal.
Pod debug dcu si myslel to čo je v prílohe? Breakpoint nie je prístupný ani na prvom riadku v dpr :o
Idem vyskúšať pause.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5791
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Odpověď #6 kdy: 13-05-2021, 09:29:24 »
Po Pause vidím toto:
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2880
  • Karma: 106
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Odpověď #7 kdy: 13-05-2021, 09:43:13 »
Prosim te, podivej se do prilohy a pak sem vloz to co chci.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5791
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Odpověď #8 kdy: 13-05-2021, 09:52:28 »
To okno je prázdne
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2880
  • Karma: 106
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Odpověď #9 kdy: 13-05-2021, 10:02:51 »
Zajimave, bez nejakeho zkoumani bych rekl, ze nejaky unit co je v uses si tam neco spousti v initialization a tam to vyhnije. Takze bych zacal novou prazdnou app, a zkousel tam pridavat komponentu do doby nez se to rozbije. Predpokladam ze prazdna VCL ti funguje.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1220
  • Karma: 51
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Odpověď #10 kdy: 13-05-2021, 10:13:37 »
A blbne to, i když zakomentuješ volání onoho SetForm?

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3214
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Odpověď #11 kdy: 13-05-2021, 10:14:21 »
To okno je prázdne
No protoze to stoji v ntdll tj. ve Windows a neni k tomu tabulka symbolu a cisel radku.

Muzes zkusit misto spusteni aplikace trasovat dovnitr pomoci F7: po prvnim stisku by ti to melo ukazat begin v .dpr, dalsi F7 by melo vtrasovat do inicializace. A kdyz budes pokracovat az do _StartExe(), tak ta konci InitUnits(), kde kdyz si das breakpoint na TProc(P)();, tak muzes pomoci F7 vtrasovat do vsech Initialization sekci u vsech unit.

A pokud budes dostatecne trpelivy, davat si breakpointy tam, kam uz jsi trasoval, tak to pak muzes spoustet znovu od zacatku a to delat tak dlouho, nez se dostanes do fucked-up unit.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5791
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Odpověď #12 kdy: 13-05-2021, 10:52:36 »
Zopakujem, čo Vám ušlo: dal som break point na prvý riadok v dpr a pri spustení je vylúčený. Nemôžem doslova nič krokovať.
Vytvorím nový projekt. Uvidím čo to urobí.
Tento problém v projekte Pokus ma netrápi. Ale rád by som vedel o čo ide. Nerád by som sa s tým stretol v mojej aplikácii.
Keď sa pokúsim spustiť aplikáciu bez debug, tak sa ani nespustí.
Edit:
Spustí sa. Všetky sú zobrazené v procesoch.
« Poslední změna: 13-05-2021, 10:59:31 od Stanislav Hruška »
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3214
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Odpověď #13 kdy: 13-05-2021, 11:00:58 »
Excellent
Rated 1 time
Zopakujem, čo Vám ušlo: dal som break point na prvý riadok v dpr a pri spustení je vylúčený. Nemôžem doslova nič krokovať.
Ja jsem ti nepsal ze mas davat breakpoint na 1. radek v dpr, ale ze tam mas dotrasovat pomoci F7 misto spusteni aplikace.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5791
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Odpověď #14 kdy: 13-05-2021, 11:11:30 »
Ja jsem ti nepsal ze mas davat breakpoint na 1. radek v dpr, ale ze tam mas dotrasovat pomoci F7 misto spusteni aplikace.
To som urobil. Nikde som sa nedostal.
Nový projekt nepomohol.
Zajimave, bez nejakeho zkoumani bych rekl, ze nejaky unit co je v uses si tam neco spousti v initialization a tam to vyhnije. Takze bych zacal novou prazdnou app, a zkousel tam pridavat komponentu do doby nez se to rozbije. Predpokladam ze prazdna VCL ti funguje.
Tak do pridávania komponentov sa mi nechce.
  • som presvedčený, že by mi to normálne fungovalo, lebo
  • projekt s takým istým formulárom a jednotkou funguje
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.