Co se jinam nevešlo > Obecné

Záchrana projektu - pomoc

(1/6) > >>

Stanislav Hruška:

Je tu všeobecne známe, že robím aplikáciu pre správu SVB (Spoločenstvo Vlastníkov Bytov). Bez účtovníctva. Základ aplikácie je hotový a funguje. To znamená, že je možné vytvoriť vyúčtovanie :)
.
Problém mám hlavne s človekom, pre ktorého som to začal robiť. Ten na to úplne sere >:( :( . V niektorých veciach sa jednoducho potrebujem poradiť ako ich urobiť. Ja by som nerád celú svoju niekoľko ročnú prácu len tak potopil.
.
Je potrebné dokončiť niekoľko vecí. Hlavne:

* Serverovú verziu. Netreba riešiť konkurenčný prístup k údajom
* Inštaláciu aplikácie. Netuším, či o ňu bude vôbec záujem
* Ochrana aplikácie. Mám určitú predstavu a aj som niečo zrealizoval. Robím to pomocou Obsidium
* Ošetrenie výnimiek - najväčší problém
* Logy - ak sú vôbec potrebnéAplikácia je robená univerzálne. Tým myslím skutočnosť, že užívateľa nijako neobmedzujem. Neviažem si ho k sebe. Netuším či je aplikácia vhodná aj pre Česko. Nezisťoval som to.
.
Nájde sa tu niekto, kto by to toho išiel? Ja by som rád dostal späť aspoň časť financií čo som do toho vrazil ;)  Všetko je otázka dohody.
.
Technické údaje:

* Delphi 10.4.2
* TMS VCL UI Pack
* FireBird 3.07
* Fast Report Profesional 6
* FastCube2 - nepoužitý
* EurekaLog_7.9.4.0_Professional_for_RAD_Studio. Nie je podmienkou. V úvahách ho mám na vytváranie logov
* SuperObject - pre JSON súbor
* Ikony Pure Flat 2013GIT
Pár vlastných komponentov. Nič extra. Až na zadávanie dátumu, len rozšírenie TMS komponentov o pár vlastností.
PS:
Nemám veľkú produktivitu práce. No času mám na rozdávanie

vandrovnik:
Na instalaci používám zdarma dostupný Inno Setup.

Serverová instalace - otázkou je, jestli má smysl se tím zaobírat, jestli spíš nechceš nabídnout, že jim to nainstaluješ (stejně možná budeš dělat nějaké úvodní zaškolení na místě, nebo ne?). No a nebo sepsat návod, protože kde mají server, mají nejspíš i někoho, kdo se o něj stará, a ten to podle návodu zvládne.

Stanislav Hruška:

--- Citace: vandrovnik  03-06-2021, 18:32:05 ---Na instalaci používám zdarma dostupný Inno Setup.

Serverová instalace - otázkou je, jestli má smysl se tím zaobírat, jestli spíš nechceš nabídnout, že jim to nainstaluješ (stejně možná budeš dělat nějaké úvodní zaškolení na místě, nebo ne?). No a nebo sepsat návod, protože kde mají server, mají nejspíš i někoho, kdo se o něj stará, a ten to podle návodu zvládne.

--- Konce citace ---
O Inno Setup viem. Treba to naštudovať ???
Server - je to presne ako píšeš. Radšej som ho spomenul. Osobne nepredpokladám takéto nasadenie.
O školeniach neuvažujem. Ak bude prvý zákazník, tak bude aj návod. Dva: Stručný a Plný.
.
Ja čakám, či sa tu nájde nejaká dobrá duša, ktorá mi s tým pomôže. Možno tu má niekto niekoho známeho, pre ktorého by to bolo zaujímavé.

vandrovnik:

--- Citace: Stanislav Hruška  03-06-2021, 19:32:35 ---Ja čakám, či sa tu nájde nejaká dobrá duša, ktorá mi s tým pomôže. Možno tu má niekto niekoho známeho, pre ktorého by to bolo zaujímavé.

--- Konce citace ---

No já ani nevím, s čím vlastně potřebuješ pomoct :)

O Inno Setupu víš, serverovou instalaci nebudeš řešit, ochranu aplikace máš vymyšlenou, výjimky - pokud jsi je neošetřoval průběžně při programování, tak doplnit to nějak dodatečně Ti nezávidím :), logy - pokud je nemáš, můžeš je doplnit, až pokud bys je v budoucnu potřeboval. Mně to připadá, že máš hotovo...

Stanislav Hruška:

* Chcem to uviesť do života! Ja si na to sám netrúfam
* K tomu treba človeka, ktorý by sa o to v budúcnosti staral. Viď môj vek
* Dohodli by sme sa na obchodných (a iných) podmienkach. Z mojej strany budú požiadavky určite korektnéMoja základná predstava je, že by to teraz niekto odo mňa prebral a spolu by sme to dokončili. Potom by to bolo plne v réžii daného človeka. Pre prípad potreby by som bol k dispozícii. V pozadí.
Nebol by to vzťah dvoch rovnocenných obchodných partnerov. Ja by som bol po určitý čas len akýsi parazit. Kvôli vloženým nákladom, energie a času. Všetko by prešlo na daného človeka. Do ničoho by som sa mu nemiešal.
Dá sa to zhruba zovšeobecniť ako ponuka na odkúpenie aplikácie.

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi