Autor Téma: RAD & Installer  (Přečteno 1230 krát)

Offline Slappy

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 244
  • Karma: 12
  • Slappy
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo + Vsetky :)
    • unSigned
Re:RAD & Installer
« Odpověď #15 kdy: 11-06-2021, 13:41:51 »
Ufff, takze podme na to:

Po otvorení projektu (Inno Setup) sa mi zobrazuje okno. Nedal som to inštalovať a neostáva mi nič iné len cez správcu úloh zhodiť Delphi. Robím niečo zle?

>> Toto okno je uz tvoj instalator. Pri vytvoreni projektu ti sprievodca vytvoril uplne jednoduchy instalator, ktory staci uz len upravit.
Perfektne, nie? Usetri to kopec casu, vsetko je pohodlne a automaticke.

>> Staci dat Cancel nech sa ten instalator zavrie. Mas vygenerovany skript, ktory si upravis a potom pomozcou Shift+F9 opatovne instalator prekompilujes a spustis.

A takto vlastne pracujes stale: Inno Setup ja zalozene na skripte, cize je to akoby programovanie instalatora - dopises nejake nove riadky, das skompilovat a hovovo, vsetko pohodlne z prostredia Delphi, bez nutnosti dalsich editorov.

Dokovanie nástrojov lišty je možné len na jedinom mieste. Vôbec nie je vhodné. Mám CnPack a MMX
Všimni si obrázok v 1. príspevku. Nemám tam žiadnu voľbu!
>> Toto okno Navigation bar je potrebne dokovat - najlepsie priamo do okna text editora, ale da sa doknut hocikde v IDE.
Totot okno obsahuje kopec klucovej funkcionality - napr. navigovanie v subore so skriptom a bez neho by bola rychlost prace velmi obmedzena.
« Poslední změna: 11-06-2021, 13:44:13 od Slappy »
Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup. Rozsirenie pre Visual Studio a RAD Studio pre tvorbu NSIS a Inno Setup instalatorov.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5775
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:RAD & Installer
« Odpověď #16 kdy: 11-06-2021, 13:50:18 »
Ďakujem. Takže tých 75 % by mal hlavne zaistiť Navigation bar?
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5775
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:RAD & Installer
« Odpověď #17 kdy: 11-06-2021, 15:00:32 »
V návode Inno Setup nevidím Konštantu adresára "c:\Users\Public\Documents\". Existuje vôbec?
Ak neexistuje, ako to mám riešiť?
Ak som to dobre pochopil, tak mám dať DB.
« Poslední změna: 11-06-2021, 15:04:13 od Stanislav Hruška »
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Slappy

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 244
  • Karma: 12
  • Slappy
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo + Vsetky :)
    • unSigned
Re:RAD & Installer
« Odpověď #18 kdy: 11-06-2021, 15:39:29 »
V návode Inno Setup nevidím Konštantu adresára "c:\Users\Public\Documents\". Existuje vôbec?
Ak neexistuje, ako to mám riešiť?
Ak som to dobre pochopil, tak mám dať DB.

Ak to je absolutna cesta a vzdy je konstantna tak mozes vytvorit adresar, zadas cestu napevno do skriptu.

Ale nezda sa mi to,chces mat db pristupnu pre vsetkych uzivatelov Windowsu?
Ak len pre aktualneho tak by som pouzil napr {localappdata},urcite nie db niekde v dokumentoch...
Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup. Rozsirenie pre Visual Studio a RAD Studio pre tvorbu NSIS a Inno Setup instalatorov.

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1218
  • Karma: 51
    • Verze Delphi: 10.3
Re:RAD & Installer
« Odpověď #19 kdy: 11-06-2021, 15:44:48 »

Není to {commondocs} ?
Ale jinak bych to dal spíš do {commonappdata}\MojeAplikace , ale to už jsem myslím psal.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5775
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:RAD & Installer
« Odpověď #20 kdy: 11-06-2021, 15:55:48 »


Není to {commondocs} ?
Ale jinak bych to dal spíš do {commonappdata}\MojeAplikace , ale to už jsem myslím psal.
Samozrejme, že to chcem takto :)  Veľké ďakujem
Citace
Ale nezda sa mi to,chces mat db pristupnu pre vsetkych uzivatelov Windowsu?
Nechcem riskovať stav, že na PC bude viac užívateľov/profilov a nedostanú sa k DB. Tá musí byť jediná.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Jan Fiala

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
Re:RAD & Installer
« Odpověď #21 kdy: 14-06-2021, 08:25:07 »
https://www.kymoto.org/products/inno-script-studio/downloads
To vyzerá zaujímavo. Vyskúšam.

Je to dobré na naklikání základu skriptu. Když se pak na skript podíváš, tak další úpravy už snadno uděláš ručně - přidání/změny souborů atd.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5775
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:RAD & Installer
« Odpověď #22 kdy: 14-06-2021, 08:30:51 »
Citace
Je to dobré na naklikání základu skriptu.
Práve to na ňom oceňujem! Veľmi mi to pomohlo.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Jirka

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 396
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE2
Re:RAD & Installer
« Odpověď #23 kdy: 14-06-2021, 08:33:51 »
Je to dobré na naklikání základu skriptu. Když se pak na skript podíváš, tak další úpravy už snadno uděláš ručně - přidání/změny souborů atd.

Přesně tak , já už prakticky do "klikání" nelezu ale přímo edituji skript  - prakticky měním jen číslo verze
a hlavně to umí i před kompilací podepsat soubory exe a dll a po kompilaci podepsat i vlastní instalační soubor
« Poslední změna: 14-06-2021, 08:35:31 od Jirka »

Offline geby

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 236
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 7, 2007, XE2, 10.2
    • Synapse
Re:RAD & Installer
« Odpověď #24 kdy: 14-06-2021, 16:41:47 »
Já si to číslo verze beru z verze hlavního exe, nějak takhle:

//na zacatku skriptu mam
#define AppVersion GetFileVersion(AddBackslash(SourcePath) + "..\tvujexe.exe")

A pak kdekoliv dal ve skriptu pouziju misto cisla verze konstantu {#AppVersion}

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5775
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:RAD & Installer
« Odpověď #25 kdy: 14-06-2021, 17:16:32 »
Já si to číslo verze beru z verze hlavního exe, nějak takhle:

//na zacatku skriptu mam
#define AppVersion GetFileVersion(AddBackslash(SourcePath) + "..\tvujexe.exe")

A pak kdekoliv dal ve skriptu pouziju misto cisla verze konstantu {#AppVersion}
Tak toto sa mi zíde. V budúcnosti sa určite nevyhnem úprave štruktúry DB.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Jirka

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 396
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE2
Re:RAD & Installer
« Odpověď #26 kdy: 15-06-2021, 09:31:25 »
Já si to číslo verze beru z verze hlavního exe, nějak takhle:
//na zacatku skriptu mam
#define AppVersion GetFileVersion(AddBackslash(SourcePath) + "..\tvujexe.exe")

Bohužel tuto variantu nemohu ve svých podmínkách využít
- u názvu souboru potřebuji místo teček pomlčky
- někdy tam potřebuji dát příznak beta verze
 

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1218
  • Karma: 51
    • Verze Delphi: 10.3
Re:RAD & Installer
« Odpověď #27 kdy: 15-06-2021, 09:34:23 »
Bohužel tuto variantu nemohu ve svých podmínkách využít
- u názvu souboru potřebuji místo teček pomlčky
- někdy tam potřebuji dát příznak beta verze

S tím textem jde dál pracovat:
#define VerzeSpwKratka StringChange(VerzeSpw, ".", "")

Ale jak poznat beta verzi, to nevím.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3212
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:RAD & Installer
« Odpověď #28 kdy: 15-06-2021, 10:06:32 »
Bohužel tuto variantu nemohu ve svých podmínkách využít
- u názvu souboru potřebuji místo teček pomlčky
- někdy tam potřebuji dát příznak beta verze
Pokud uz sahnes po tom ISPP, tak uz je to jenom na tobe, co vytvoris. My si treba formatovali cislo verze bez oddelovacu xyyzzz:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. //
  2. // Formats integer to contain required number of digits using leading zeroes
  3. //
  4. #define ispp_format(int num,digits) \
  5.   Local[0] = str(num), \
  6.   Local[1] = digits-len(Local[0]), \
  7.   (Local[1]==0 ? Local[0] : \
  8.    Local[1]==1 ? '0'+Local[0] : \
  9.    Local[1]==2 ? '00'+Local[0] : \
  10.    Local[1]==3 ? '000'+Local[0] : Local[0])
  11.  
  12. //
  13. // Gets file version from the file and reformates it into packed format:
  14. //
  15. //   AIIRRR where
  16. //   A   is Major
  17. //   II  is Minor
  18. //   RRR is Release
  19. //
  20. #define ispp_version(str FileName) \
  21.   ParseVersion(AddBackslash(SourceDir)+"$(CODE)\BIN\"+FileName,Local[0],Local[1],Local[2],Local[3]), \
  22.   ispp_Format(Local[0],1)+ispp_Format(Local[1],2)+ispp_Format(Local[2],3)
  23.  

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3212
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:RAD & Installer
« Odpověď #29 kdy: 15-06-2021, 10:24:45 »
- někdy tam potřebuji dát příznak beta verze
Zalezi, jak mas tu betu zakodovanou a v cem se lisi. My treba pouzivali pro Free/Trial/Registered a ruzne customizace ruzne sady souboru, takze pak takovy script vypada treba takle:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. #include "..\..\..\ISS\ispp_utils.inc"
  2.  
  3. #define appid "{F6185E67-3278-1417-A693-50171F58947D}"
  4. #define OutputDir "W:\APPXYZ\00\F"
  5. #define SourceDir OutputDir+"\XYYZZZ"
  6. #define version ispp_version('appxyz.exe')
  7.  
  8. [Setup]
  9. #include "INC\XX_F_Setup.inc"
  10.  
  11. OutputDir={#OutputDir}
  12. SourceDir={#SourceDir}
  13. OutputBaseFilename=appxyz_ins_00_f_{#version}
  14.  
  15. [Tasks]
  16. #include "..\..\BIZxxx\ISS\INC\XX_X_Tasks.inc"
  17.  
  18. ...
  19.  
kde _f_ vyjadrovalo free, _t_ trial, _r_ registered, _00_ neutralni customizaci, XX_X_ soubor pro vsechny typy vsech aplikaci z rodiny, XX_F_ pro vsechny free varianty vsech aplikaci v rodine atd.