Autor Téma: ShowMessage nezobrazi cely text :)  (Přečteno 1464 krát)

Offline raul

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 420
  • Karma: 15
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:ShowMessage nezobrazi cely text :)
« Odpověď #15 kdy: 30-04-2021, 13:15:41 »
Ad DPI - to by ale zobrazilo blbe i v tom prikladu, ktery jsem sestavil (ano, mam ve win10 - 125%).

Takze hehe :) Pusteno na hlavnim monitoru (125%) jde. Pusteno na sekundarnim monitoru (100%) zobrazi jen kus. (Takto se to chova i kdyz aplikaci presunu za behu rucne). Tzn ze by ten dialog pri zobrazeni pocital s dpi main monitoru apod ? Je tam zajimave, ze se to zobrazi po mezeru, nestrihne to text treba v pulce (pak bych tohle trochu cekal).
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux, (občas Delphi)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2978
  • Karma: 108
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:ShowMessage nezobrazi cely text :)
« Odpověď #16 kdy: 30-04-2021, 13:24:21 »
Ad DPI - to by ale zobrazilo blbe i v tom prikladu, ktery jsem sestavil (ano, mam ve win10 - 125%).

Takze hehe :) Pusteno na hlavnim monitoru (125%) jde. Pusteno na sekundarnim monitoru (100%) zobrazi jen kus. (Takto se to chova i kdyz aplikaci presunu za behu rucne). Tzn ze by ten dialog pri zobrazeni pocital s dpi main monitoru apod ? Je tam zajimave, ze se to zobrazi po mezeru, nestrihne to text treba v pulce (pak bych tohle trochu cekal).

Pro zajimavost: Co mas v Project Options / Application/ Manifest -> DPI Awareness?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline raul

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 420
  • Karma: 15
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:ShowMessage nezobrazi cely text :)
« Odpověď #17 kdy: 30-04-2021, 13:25:24 »
Per monitor v2 - asi vychozi hodnota, nevim, ze bych ji menil.

U test aplikace - zmeneno na Per monitor (bez v2) a zobrazi na obou vse.
« Poslední změna: 30-04-2021, 13:28:16 od raul »
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux, (občas Delphi)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3290
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:ShowMessage nezobrazi cely text :)
« Odpověď #18 kdy: 30-04-2021, 15:34:20 »
2) Je to ve skupine FireMonkey, takze se to tyka FireMonkey.
OK, akorat ja to ctu vyhradne pres RSS a tam abych videl skupinu, tak musim odrolovat uplne nahoru a precist si ji v breadcrumbs :-(

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 704
  • Karma: 7
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Re:ShowMessage nezobrazi cely text :)
« Odpověď #19 kdy: 26-08-2021, 15:05:27 »
nema na to vplyv nastavenie mierky vo windows?

Offline raul

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 420
  • Karma: 15
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:ShowMessage nezobrazi cely text :)
« Odpověď #20 kdy: 27-08-2021, 09:20:29 »
Zrejme na to ma vliv nastaveni prvniho monitoru (125%), pri zobrazeni rovnou na druhem monitoru (100%).
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux, (občas Delphi)