Autor Téma: Delphi 11  (Přečteno 1796 krát)

Offline Daniel_Andrascik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 502
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, D10.4
Re:Delphi 11
« Odpověď #30 kdy: 10-09-2021, 13:59:22 »
Mam otazku. Subscription mi konci o cca 14 dni. Budem mat narok instalovat do tej 11ky patch opravy ktore v buducnosti budu vydane pre tuto 11ku?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2969
  • Karma: 108
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi 11
« Odpověď #31 kdy: 10-09-2021, 14:05:06 »
Mam otazku. Subscription mi konci o cca 14 dni. Budem mat narok instalovat do tej 11ky patch opravy ktore v buducnosti budu vydane pre tuto 11ku?

Az na vyjimky obecne ne.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Daniel_Andrascik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 502
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, D10.4
Re:Delphi 11
« Odpověď #32 kdy: 10-09-2021, 14:16:26 »
Mam otazku. Subscription mi konci o cca 14 dni. Budem mat narok instalovat do tej 11ky patch opravy ktore v buducnosti budu vydane pre tuto 11ku?

Az na vyjimky obecne ne.

Tak nejak som si to aj pamatal. Nevadi, pre moje potreby je aj 10.4.2 viac nez dobra...

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5953
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:Delphi 11
« Odpověď #33 kdy: 11-09-2021, 08:39:31 »

Hurá :D :D :D
Z DelphiPraxis:
Citace
Inštalácia teraz funguje pre mňa, dostal som odpoveď od podpory Embarcadero, vkladám nižšie:
.
Toto je známy problém, ktorý sme dnes vyriešili. Na vyriešenie chyby licencie postupujte podľa týchto krokov:
.
V okne Registrácia produktu zvoľte tlačidlo Rozšírené
- Spustí
sa licenčný manažér Embarcadero - V Správcovi licencií kliknite na tlačidlo Odstrániť, čím odstránite svoju licenciu
- Kliknite na tlačidlo Registrovať a znova sa zaregistrujte. vaša licencia
- Kliknite na Hotovo a bude pokračovať v inštalácii.
.
V prípade izolovaných alebo offline počítačov budete potrebovať nový aktivačný súbor z  https://license.embarcadero.com/srs6/activation.do
Ďakujem, už to ide aj mne. Pre istotu som odstránil všetky licencie. Mal som tam aj XE7, z ktorého som robil upgrade.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5953
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:Delphi 11
« Odpověď #34 kdy: 14-09-2021, 13:32:37 »
Prešiel som kompletne na D11. Čo ma postretlo:
  • Problém pri TMSCrypto. Podpora pomohla - OK
  • FastReport. Nahodil som si Delphi verziu. V mojom programe som prišiel o konverziu do Excel-u a Word-u. To nie je žiadna tragédia. FastReport6 professional môžem zahodiť. Upgrade má zľavu 68€ ;D ;D ;D . Vyšlo by ma to na 315€, čo je veľa
  • FastCube2. Nikde som ho nepoužil. Určite bude potrebný upgrade, ale neviem aké budú podmienky. Momentálne mi nechýba
Iné platené veci do Delphi bez predplatenej podpory nemám.




W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2969
  • Karma: 108
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi 11
« Odpověď #35 kdy: 14-09-2021, 13:35:33 »
Prešiel som kompletne na D11. Čo ma postretlo:
  • Problém pri TMSCrypto. Podpora pomohla - OK
  • FastReport. Nahodil som si Delphi verziu. V mojom programe som prišiel o konverziu do Excel-u a Word-u. To nie je žiadna tragédia. FastReport6 professional môžem zahodiť. Upgrade má zľavu 68€ ;D ;D ;D . Vyšlo by ma to na 315€, čo je veľa
  • FastCube2. Nikde som ho nepoužil. Určite bude potrebný upgrade, ale neviem aké budú podmienky. Momentálne mi nechýba
Iné platené veci do Delphi bez predplatenej podpory nemám.

Tak kdyz mas FastReport Pro, tak mas zdrojaky a zas takovy problem udelat balicek pro D11 neni ne?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5953
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:Delphi 11
« Odpověď #36 kdy: 14-09-2021, 13:41:14 »
Netuším ako sa to robí. Keby to išlo, tak by som bol veľmi rád. To by však žiadalo
  • samostatné vlákno, alebo
  • ako súkromnú správu, alebo
  • správny odkaz
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline PetrB0

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 108
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi XE2, Delphi 10.2 Tokyo, Delphi 10.41
Re:Delphi 11
« Odpověď #37 kdy: 14-09-2021, 13:42:59 »
Ahoj,
tak jsem si dnes také nainstaloval a narazil jsem na problém. Substitucí mám z některých adresářů vytvořené disky. Takže pro Delphi projekty mám "subst e: c:\users\atd" a když si chci otevřít projekt z této lokace, tak mi Delphi tvrdí, že tento disk neexistuje... Strom v "Open project" mi ukáže pouze fyzické disky a ne ty se substitucí (dokonce ani ne ty ze sítě) a když mu to dám do názvu souboru ručně, tak mi tvrdí "Síťová cesta nebyla nalezena". (Total cmd mi píše disky c,d,e,g,o,q,s,t,u,v,w,x,y,z ale Delphi vidí jenom c,d)
Předchozí verze byly v pohodě.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2969
  • Karma: 108
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi 11
« Odpověď #38 kdy: 14-09-2021, 13:47:22 »
Ahoj,
tak jsem si dnes také nainstaloval a narazil jsem na problém. Substitucí mám z některých adresářů vytvořené disky. Takže pro Delphi projekty mám "subst e: c:\users\atd" a když si chci otevřít projekt z této lokace, tak mi Delphi tvrdí, že tento disk neexistuje... Strom v "Open project" mi ukáže pouze fyzické disky a ne ty se substitucí (dokonce ani ne ty ze sítě) a když mu to dám do názvu souboru ručně, tak mi tvrdí "Síťová cesta nebyla nalezena". (Total cmd mi píše disky c,d,e,g,o,q,s,t,u,v,w,x,y,z ale Delphi vidí jenom c,d)
Předchozí verze byly v pohodě.

Nesmysl, mam substnuty b: a ukazuje se. Mas ten subst pro toho uzivatele? Tj. nespoustis Delphi jako admin? to pak ten subst nejde videt.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline PetrB0

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 108
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi XE2, Delphi 10.2 Tokyo, Delphi 10.41
Re:Delphi 11
« Odpověď #39 kdy: 14-09-2021, 13:57:28 »
Fakt si nevymýšlím. Spustil jsem D11 hned po instalaci. Mám teď spuštěny tři verze XE2,Xe10.4 a XE11
XE11


XE10.4


Jak sem vložím obrázek?
« Poslední změna: 14-09-2021, 13:59:25 od PetrB0 »

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2969
  • Karma: 108
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi 11
« Odpověď #40 kdy: 14-09-2021, 14:01:49 »
Excellent
Rated 1 time
Fakt si nevymýšlím. Spustil jsem D11 hned po instalaci. Mám teď spuštěny tři verze XE2,Xe10.4 a XE11

Tak ho ukonci, nevim zda hned po instalaci nebezel jako admin...
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline PetrB0

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 108
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi XE2, Delphi 10.2 Tokyo, Delphi 10.41
Re:Delphi 11
« Odpověď #41 kdy: 14-09-2021, 14:09:22 »
Tak to se nepovedlo vůbec. Teď mi tvrdí, že ne nemůže spustit, protože nemá nějaké programové balíčky... Zkusím ještě restartovat PC.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5953
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:Delphi 11
« Odpověď #42 kdy: 14-09-2021, 14:27:09 »
Takto vložíš obrázok
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline PetrB0

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 108
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi XE2, Delphi 10.2 Tokyo, Delphi 10.41
Re:Delphi 11
« Odpověď #43 kdy: 14-09-2021, 14:39:05 »
Stano díky, pro oči nevidím. CHtěl jsem to přes url a to mi nešlo vůbec.

Offline PetrB0

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 108
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi XE2, Delphi 10.2 Tokyo, Delphi 10.41
Re:Delphi 11
« Odpověď #44 kdy: 14-09-2021, 15:16:02 »
Tak restart pc nepomohl. Chce to spoustu knihoven (třeba win64debugide270.bpl, delphivclide270.bpl), které nemůže najít a ve finále to končí na runtime error 216 na adrese 1C79FC46.

Nevíte, dá se nějak instalace opravit nebo to musím odinstalovat a nainstalovat znovu?