Tak nejak sme vsetci tusili alebo vieme ze helpery pre rozne datove typy, triedy a ostatne asi nebudu tou najefektivnejsou zalezitostou, je to ako inac normalna cena za "pohodlnost a user fiendly pouzitelnost". Tento prispevok tu davam len preto aby ste si pripadne usetrili 3 hodiny hladania diery kde sa vam stracaju desiatky sekund strojoveho casu.
Neviem ci je to za tym narast poctu riadkov DB (co pri 500 riadkovej tabulke o menej ako 50tich stlpcoch dost pochybujem, aj ked vacsina z tych stlpcov je VarChar a NVarchar) alebo je za tym prechod z W7_32b na W10_64b. Neviem

.
Ale proste pri ukoncovani aplikacie som tuto tabulku exportoval do textoveho rezimu a vyuvzival som k tomu hojne moj vlastny helper pre datovy typ String a pri tych 500 riadkoch sa mi ten export natiahol na neuveritelnych 10 sekund. Pricom samotne "tahanie" dat z DB cez driver netvalo viac ako 1 az 2 sekundy.

Po dlhom dlhom profilovani ked som volania string helperu ingoroval a hladal chybu inde som zistil, ze mi par volani string helperu predlzuje export dat z necelych 2 sekund na takmer 10

OMG