Autor Téma: FastReport QRKod pro platbu  (Přečteno 269 krát)

Offline Badtotem

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE2
FastReport QRKod pro platbu
« kdy: 03-12-2021, 11:55:35 »
Ahoj, mam posledni verzi FastReportu, potřebuji na faktuře vygenerovat QR platebni kod.
Melo by to jit pres komponentu BarCode, ale dale nevim co nastavit.
Nemate nekdo nejaky kousek zdroje abych se nakopnul?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 3004
  • Karma: 108
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:FastReport QRKod pro platbu
« Odpověď #1 kdy: 03-12-2021, 12:29:14 »
Vlozis QRCODE, viz obrazek, a pak si vytvoris zpravu - format viz https://qr-platba.cz/pro-vyvojare/specifikace-formatu/ a ten nechas pres ten QR kod zakodovat
« Poslední změna: 03-12-2021, 12:30:48 od Radek Červinka »
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline KarelHorky

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 238
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE6, Delphi 10.2 Tokyo
Re:FastReport QRKod pro platbu
« Odpověď #2 kdy: 03-12-2021, 12:32:06 »
Excellent
Rated 1 time
Obrázek QR kódu je vytvořený z řetězce, který si musíš poskládat předem a pak jej vložíš do property Text komponenty TfrxBarcode2DView. Z čeho poskládáš řetězec si přečti na qr-platba.cz, musí obsahovat některé povinné pole, mnoho je jich nepovinných, pole jsou oddělené hvězdičkou "*".
Je potřeba dodržet i formát písma, tj. všechno velkým a bez diakritiky. Účet je ve formátu IBAN.
Win10 Prof 64b, Firebird 2.5

Offline Badtotem

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE2
Re:FastReport QRKod pro platbu
« Odpověď #3 kdy: 03-12-2021, 13:39:38 »
Super, moc díky....jednoduché když se to umí. Já už se začal trápit s ExpressionPreset....:)

Offline rames.iii

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: RAD Studio 10.1 Berlin
Re:FastReport QRKod pro platbu
« Odpověď #4 kdy: 03-12-2021, 16:01:15 »
Ahoj.
Pro svoji potřebu jsem si vytvořil TfrxQRPlatbaPreset = class(TfrxCustomObjectPreset). Mělo by to být celkem univerzálně použitelné, tak pokud by se někomu hodilo, přikládám.