Autor Téma: Jak vyzkoušet FireDAC pro MSSQL ?  (Přečteno 2881 krát)

Offline Paul95

• Nováček
  • *
Jak vyzkoušet FireDAC pro MSSQL ?
« kdy: 03-05-2022, 14:29:31 »
Ahoj,
potřeboval bych si vyzkoušet pár věcí co se týče FireDAC propojeným s Microsoft SQL server. Bohužel tato funkčnost je až od verze Enterprise, a k dispozici mám pouze verzi Professional. Pokoušel jsem se stáhnout Trialku, ale zdá se že je to táké pouze jen Professional.. Existuje nějaká možnost jak si vyzkoušet fireDac komponenty s FDConnection napojenou na MSSQL server bez toho, abych musel rovnou koupit vyšší verzi?

Offline Radek Červinka

• Administrátoři
  • Padawan
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Jak vyzkoušet FireDAC pro MSSQL ?
« Odpověď #1 kdy: 03-05-2022, 14:34:44 »
Trial by mela byt Architect - https://www.embarcadero.com/products/delphi/start-for-free  (What do you get with your Delphi Architect Edition Trial?)
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Jan Fiala

• Hrdina
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
« Odpověď #2 kdy: 04-05-2022, 07:40:12 »
Excellent
Rated 1 time
FireDac se dal dřív pořídit jako add-on i pro professional, než chytré hlavy rozhodly, že na tom málo trhnou.
Osobně bych raději sáhnul po Unidac, který nevyžaduje vyšší verzi Delphi a navíc obsahuje nativní ovladače pro MS SQL, Oracle apod., takže nemusíš instalovat klienta. Pro MS SQL je klient sice sočástí Win, ale MS s ním čaruje, přemapovává datové typy, takže se může stát, že po aktualizaci Windows se ti to najednou začne chovat jinak.

Offline Paul95

• Nováček
  • *
« Odpověď #3 kdy: 04-05-2022, 14:54:03 »
Trialka byla asi opravdu architect, bohužel ale možnost pro připojení FireDacu k MSSQL neobsahovala. Měla pouze ty, které jsem našel již v Professional. Zkusil jsem si tedy z internetu sehnat své pomocí verzi architect, jen pro vyzkoušení a zde už jsem to našel a vše fungovalo jak má. Jako vhodnější a mnohem levnější varianta se ale zdá UniDac, takže děkuji za radu!