Autor Téma: System.Net.URLClient  (Přečteno 210 krát)

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1087
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE8, Sydney
System.Net.URLClient
« kdy: 16-05-2022, 10:31:33 »
Ahoj
chci se zeptat jak obejít neustálé automatické vkládání jednotky System.Net.URLClient do uses? Jedná se o zdrojové kódy, překládané různými i staršími verzemi Delphi (Xe2, Xe6...)...
Podmínka pro určité verze Delphi (Sydney, Alexandria) nefunguje, systém to vloží do uses hned a pak ohlásí duplicitu vložené jednotky. Pomůže jen odmazání/zakomentování podmínky. Ale při překladu v Seattle/D2007 to zase hlásí neznámou jednotku.
Řešil toto někdo?
Děkuji za případnou odpověď

Offline Jan Fiala

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 299
  • Karma: 4
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
Re:System.Net.URLClient
« Odpověď #1 kdy: 16-05-2022, 14:15:56 »
Tohle dělá obvykle komponenta. Na základě kódu se unita automaticky nevkládá.

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1087
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE8, Sydney
Re:System.Net.URLClient
« Odpověď #2 kdy: 17-05-2022, 06:15:06 »
Formuláře obsahují HTTPRIO

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 3142
  • Karma: 110
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:System.Net.URLClient
« Odpověď #3 kdy: 17-05-2022, 09:14:14 »
Formuláře obsahují HTTPRIO

Tak ho vytvarej az za behu, to snad neni takovy problem ne?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1087
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE8, Sydney
Re:System.Net.URLClient
« Odpověď #4 kdy: 17-05-2022, 09:22:08 »
No, na legacy kódech se mi to zdálo zbytečné.
Mimochodem, stejně divně se chová i ImageList

Tohle v uses ale pomohlo

{$IF CompilerVersion <= 28.0}{$ELSE}ImageList,{$IFEND}
{$IF CompilerVersion <= 32.0}{$ELSE}System.Net.URLClient,{$IFEND}
« Poslední změna: 17-05-2022, 09:41:40 od JaroB »