Autor Téma: ADO s MDB a vypis souctu vsech hodnot dle kodu  (Přečteno 527 krát)

Offline Kony

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 376
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
ADO s MDB a vypis souctu vsech hodnot dle kodu
« kdy: 08-03-2022, 21:22:49 »
Ahoj, mam DB ve formatu Access MDB a v nem
ID,kod,pocet a datum
pomoci ctecky carovych kodu pridavam zaznamy do DB ale potreboval bych potom udelat nejaky soucet

aby se mi vypsalo ze kod XX ma celkem (pocet) 15, YY ma celkem 21 atd
pocet je vzdy jednicka
Nyni dokazu spocitat vsechny polozky, ale bez rozdilu na kod..
Dokazu si vyfiltrovat jeden kod, ale jak udelat soucet vsech stejnych polozek, ktere muzou mit ruzne kody...

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 7365
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
Re:ADO s MDB a vypis souctu vsech hodnot dle kodu
« Odpověď #1 kdy: 08-03-2022, 22:08:18 »
Už som Ti to písal. Je jedno či použiješ Sum() alebo Count(). Radšej by som použil Sum. Čo ak sa počet zmení? Netvrď, že sa to nemôže stať.
Citace
Dokazu si vyfiltrovat jeden kod, ale jak udelat soucet vsech stejnych polozek, ktere muzou mit ruzne kody...
Nezmyselne napísaná veta. Čo sú to tie rovnaké položky, ktoré majú rôzne kódy. Žiadne položky nemáš!
Máš iba ID, kod, pocet. A Ty určite chceš spočítať pocet pre každý kod samostatne.
Spomeň si na "GROUP BY". To určuje skupiny, podľa ktorých sa to vykoná. V Tvojom prípade to je kod.
Ja som sa vďaka Access-u dostal do problematiky SQL. Predpokladám, že máš Access. Máš tam sprievodcu na vytváranie Query/Dotaz. Tak ho použi. Potom si daj zobraziť SQL a naštuduj si to.
Určite si nečítal návod. A to my silne vadí. Len sa tu opakujem.
Win11 64b, Delphi 11.3.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.