Autor Téma: Zase tá diakritika  (Přečteno 413 krát)

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 904
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: comunity 10.4.2, D2007, D11
Zase tá diakritika
« kdy: 17-06-2022, 11:38:42 »
obrazok je uryvok z menu
data su naplnane z DB oracle, na niektorych kompoch to ide spravne na niektorych nie
co to moze ovplyvnovat?
system locale zhodne  (beta utf - nepomoze)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 7392
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
Re:Zase tá diakritika
« Odpověď #1 kdy: 17-06-2022, 11:55:46 »
Nie je problém v kódovej stránke DB? Mám zhruba na mysli:
  • DB ako taká
  • Samotná tabuľka
  • Klient - DB komponenty. Pripojenie a spol. Ak sa to nastavuje dynamicky
Win11 64b, Delphi 11.3.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline martinnr

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 233
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: 7,2009,XE7
Re:Zase tá diakritika
« Odpověď #2 kdy: 20-06-2022, 12:19:40 »
pri niektorych databazach sa moze nastavovat charset pre connection. ak sa nenastavi spravne, tak sa moze prevziat nejake/systemove, co moze byt zle. napr. FlameRobin pri connection na FireBird zle cita diakritiku z tabuliek, ked sa nenastavi charset na spravny.

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 904
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: comunity 10.4.2, D2007, D11
Re:Zase tá diakritika
« Odpověď #3 kdy: 20-06-2022, 14:39:30 »
este doplnim asi aj podstatnu informaciu, spravne to zobrazuje na win 7 x64, nespravne na win 10 a win 2016 server

Offline Jan Fiala

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 442
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
Re:Zase tá diakritika
« Odpověď #4 kdy: 22-06-2022, 18:59:36 »
Musíš to v regional settings (viz tvuj screenshot) nastavit na anglictionu, potvrdit (restart) a nastavit zpet (restart). Pak se to srovná

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 904
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: comunity 10.4.2, D2007, D11
Re:Zase tá diakritika
« Odpověď #5 kdy: 23-06-2022, 15:11:13 »
Musíš to v regional settings (viz tvuj screenshot) nastavit na anglictionu, potvrdit (restart) a nastavit zpet (restart). Pak se to srovná
nepomohlo mi to

preklady sa nacitavaju z DB (cez SP) do App cez devart TOra a prepise pri starte app ...