Autor Téma: Jak to funguje  (Přečteno 199 krát)

Offline vangog

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 422
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
Jak to funguje
« kdy: 15-07-2022, 08:50:09 »
Můžete mi vysvětlit jak funguje toto přiřazování do TCombobox (PixelFormat, Scale, Grayscale, Performance)? Nechápu jak je to možné že to jde a co se tam vlastně dělá. Příklad z Delphi 7 Help/Examples

Kód: Delphi [Vybrat]
  1.   Temp := Image1.Picture.Graphic is TJPEGImage;
  2.   if Temp then
  3.     with TJPEGImage(Image1.Picture.Graphic) do
  4.     begin
  5.       PixelFormat := TJPEGPixelFormat(Self.PixelFormat.ItemIndex);
  6.       Scale := TJPEGScale(Self.Scale.ItemIndex);
  7.       Grayscale := Boolean(Colorspace.ItemIndex);
  8.       Performance := TJPEGPerformance(Self.Performance.ItemIndex);
  9.       ProgressiveDisplay := Self.ProgressiveDisplay.Checked;
  10.     end;
  11.  
  12.  

Myslel bych, že nastaví nějaký integer do proměnných integer, ale TCombo box nic takového nemá. Je tam jen vlastnost .Text a s tou se tu nepracuje.

Offline Jan Fiala

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 299
  • Karma: 4
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
Re:Jak to funguje
« Odpověď #1 kdy: 18-07-2022, 09:16:31 »
Ty tam ale nedáváš text, ale ItemIndex, což je Integer.

Offline vangog

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 422
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
Re:Jak to funguje
« Odpověď #2 kdy: 19-07-2022, 21:50:06 »
Ty tam ale nedáváš text, ale ItemIndex, což je Integer.

Pokud si vzpomínám tak se tam dosazují hodnoty z formuláře. Už jsem to pochopil.