Ono sa s Delphi IDE da dost carovat. Ja pouzivam subezne jedno delphi s roznymi sadami nainstalovanych komponentov.
Spustaci prikaz:
"C:\Program Files (x86)\Embarcadero\Studio\21.0\bin\bds.exe" -pDelphi -rMojeProstredieXYZ
zaisti ze sa sa v registroch vytvori namiesto ../Embarcadero/BDS/22.0 vytvori celkom nova vetva ../Embarcadero/MojeProstredieXYZ. Je to skoro ako keby si nainstaloval nove delphi, normalne sa ti spusti uvodny sprievodca ze aku temu chces pouzivat, IDE je uplne zresetovane takmer ako po cistej instalacii bez akychkolvek dodatocnych nastaveni, nemas nainstalovanych ziadnych dodatocnych expertov ani ziadne externe komponenty.
Nasledne si taketo ide nastavim tak aby mi vsetky balicky a ich dcp a ostatne skompilovane subory ukladalo dakde do Document/MyIDEworkspaces/MojeProstredieXYZ. Chvilku sa s tym treba vyhrat a naucit sa co vsetko treba nastavit. Nasledne uz komponenty ktore chcem v danom prostredi XYZ pouzivat kopirujem do Document/MyIDEworkspaces/MojeProstredieXYZ/daco/daco a aj po nainstalovani sa vsetky skompilovane subory umiestna do tychto adresarov.
Nasledne si len zozipujem ten adresar Document/MyIDEworkspaces/MojeProstredieXYZ a vyexportujem z registrov vetvu ../Embarcadero/MojeProstredieXYZ a kludne po reinstalacii celeho widnowsu/delphi, pripadne si to vies kludne preniest na iny komp pokial tam mas rovnaku verziu delphi.
Pouzivam to tak uz roky, lebo mi obcas treba stare projekty obcas po rokoch prekompilovat a funguje to like a charm.
Pride mi to tak istejsie nez doverovat nejakemu nastroju, ale nehovorim ze by migracny tool nemal fungovat. Ale presne ked potrebujem po 12tich rokoch obnovit nejake prostredie tak je lepsie ked viem presne krok za krokom ako som to spravil, nez ked to za mna spravil nejaky tool, ktory potom stratim a nenajdem...