Autor Téma: FDCommand.ParamByName - chyba  (Přečteno 2218 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 7364
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
FDCommand.ParamByName - chyba
« kdy: 20-07-2022, 10:09:49 »

V niektorých prípadoch mi to hlási chybu v rozsahu parametra. Mám dva prípady:
  • Na pravej strane je funkcia, alebo čítam hodnotu z komponentu. Ak to nahradím napísaním priamej hodnoty (premenná nezaberie), tak to zbehne
  • Nezbehne to ani v tu uvedenom tvare
Kód: [Vybrat]
FDCommand.ParamByName('SCORENUMBER').AsInteger := 3;Všetky FDCommand nahradím TFDQuery, takže to nepotrebujem riešiť. Pri TFDQuery som sa s tým nestretol. Veľmi ma zaujíma prečo sa tak deje.

Win11 64b, Delphi 11.3.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 7364
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
Re:FDCommand.ParamByName - chyba
« Odpověď #1 kdy: 20-07-2022, 10:15:10 »
Niečo som si uvedomil. Môže to spôsobovať skutočnosť, že nemám
  • určený typ
  • alebo je zlý
Win11 64b, Delphi 11.3.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline jezek.jezek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE10.4.2
Re:FDCommand.ParamByName - chyba
« Odpověď #2 kdy: 10-10-2022, 13:30:56 »
Také používám FDQuery. Parambyneme, ale pokud jsem DriverLink míst Nativního klienta zvolil SQL Server ta mi to hlásí, že funkce není implementována. Víte jak na to když chci přejít nativního ovladače na MSOLEDBSQL?