Autor Téma: FDCommand.ParamByName - chyba  (Přečteno 106 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6671
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11.1
FDCommand.ParamByName - chyba
« kdy: 20-07-2022, 10:09:49 »

V niektorých prípadoch mi to hlási chybu v rozsahu parametra. Mám dva prípady:
  • Na pravej strane je funkcia, alebo čítam hodnotu z komponentu. Ak to nahradím napísaním priamej hodnoty (premenná nezaberie), tak to zbehne
  • Nezbehne to ani v tu uvedenom tvare
Kód: [Vybrat]
FDCommand.ParamByName('SCORENUMBER').AsInteger := 3;Všetky FDCommand nahradím TFDQuery, takže to nepotrebujem riešiť. Pri TFDQuery som sa s tým nestretol. Veľmi ma zaujíma prečo sa tak deje.

W10 64b, Delphi 11.1, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6671
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11.1
Re:FDCommand.ParamByName - chyba
« Odpověď #1 kdy: 20-07-2022, 10:15:10 »
Niečo som si uvedomil. Môže to spôsobovať skutočnosť, že nemám
  • určený typ
  • alebo je zlý
W10 64b, Delphi 11.1, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.