Mám dvě nebo tři úplně začátečnické otázky.
První se týká bezpečnosti. Stáhl jsem si nějaké balíčky z http://torry.net/ a dříve zřejmě na doporučení nebo odjinu ještě jiné balíčky. Trochu mě ale zneklidňuje, že některé pochází snad z ruské dílny? Firma
Mitov něhem instalace balíčků vytvoří složku
LabPacks do Delphi a v tom jsou různá dema práce s avi i konverze (otáčení) obrázků. Dělá do dobrý dojem, ale nemám k tomu zdroje a nevím jestli v tom není nějaký trojský kůň, malware nebo tak něco. Uvažuji teď, že bych raději nainstaloval ještě jeden systém a AVG abych udělal test. Máte s Mitovem zkušenosT? Dále mám staženo
SynEdit, to je asi zvýrazňovač syntaxe ještě jsem to nezkoušel, vypadá to že to je na tvorbu editorů - jsou k tomu taky nějaké dema - zatím nevyzkoušeno - AutoCompleteDemo, CompletionProposalDemo, D4Demo, DBSynEditDemo, EditAppDemos, ExportDemo, HighlighterDemo, MultiSynDemo, OnPaintTransientDemo,
pas2html, PrintDemo, PrintDemoNew,
ScanTokensDemo, SearchReplaceDemo,
SimpleIDEDemo, SynAutoCorrectDemo,
URLDemo.
V minulosti jsem instaloval taky JEDI (asi nikdy nepoužil) a pak už jen SimpleXML. Předpokládám, že JEDI je asi VCL rozhraní s podporou Unicode(?) a proto jsem to kdysi instaloval.
Takže dotaz na to jestli máte s něčím z toho negativní zkušenost jako
čemu se určitě vyhnout...
Nakonec sem chci ještě nahrát demo (které jsem upravil) od efg2.com. Chystám se udělat nějaké udělátko na výběr obličeje ve fotce (kulatý výběr, případně elipsa, apod.). Jenže tohle demo je brutálně pomalé. Jasně, vím proč. Furt se tam vytváří bitmapa při každé interakci. Ale mě zajímá hlavně, mohli byste se podívat
jestli jsem neudělal nějakou chybu při přejmenování souborů? Když otevřu projekt, tak se neotevře formulář ale toto:
program SelectCirc;
uses
Forms,
SelectCircle in 'SelectCircle.pas' {SelectCircle};
{$R *.RES}
begin
Application.Initialize;
Application.CreateForm(TSelectCircle, FormSelectCircle);
Application.Run;
end.
Čili stále mám problém si zapamatovat jak správně postupovat při přejmenovávní projektu, programu, unity, proměnné a ten zbytek.
Poslední otázka, co u TPaintBox znamená slovo invalidate, co se tím myslí a jak to funguje?
A pokud by nebyl seznam otázek dost dlouhý tak mě napadá ještě jedna: dá se to nějak udělat, abych mohl posbírat barvy ve fotce ještě před tím než oblast překreslím kružnicí - třeba do TPainbox? Nějaké ruční (low-level) počítání souřadnic před pythagorovu větu a sbírání jednotlivých pixelů by nejspíš bylo nesmírně pomalé (nicméně nejspíš přijatelně realizovatelné třeba přes scanline & přes pointery).