PHP a RadPHP > Obecné

PHP + SQL porovnani hodnoty u danneho uzivatele

(1/1)

Kony:
Ahoj ,snazim se vytvorit PHP stranku, ktera me dle kriterii prekontroluje posledni zaznam danneho uzivatele a pokud je u posledniho zaznamu bud ve sloupci START nebo END hodnota NULL, tak vypis na stranku chyba, pokud tam neni, tak vypis OK...

nemuzu porad prijit na SQL dotaz...

--- Kód: ---<?php
        $server = "localhost";
        $user = "login";
        $pass = "heslo";
        $db = "Domacnost";

$mysqli = mysqli_connect($server, $user, $pass, $db); //připojení k MySQL

$sql = 'SELECT * FROM rfid WHERE uid=123 LIMIT 1';
        $doSql = $mysqli->query($sql);
        while($row = $doSql->fetch_assoc()){
      if($row['hodnota'] === "NULL"){
                  echo ("chyba")
       }else{
                  echo ("OK");
        }
        }
?>
--- Konec kódu ---

ale tohle tak nejak nefunguje

vandrovnik:
Nemá se použít isset($row['hodnota']) ?
Když tak pomocí var_dump nebo var_export se dá podívat, co v té proměnné $row vlastně je.

Kony:
No určitě to mám špatně tohle. Proto jsem se chtěl zeptat jestli by mi to někdo ten dotaz neposkládal správně

jirka52:
Dumpni sit požadovanou hodnotu:

dump($row);

mirus:
a) Asi bych si seřadil data od posledniho záznamu k prvníku a poté analyzovat hodotu sloupce START a END

--- Citace ----- posledni zaznam podle sloupce např. "id" záleží podle jakého slupce se vniká historie
$sql = 'SELECT * FROM rfid WHERE uid=123 ORDER BY id DESC LIMIT 1';

--- Konce citace ---

b) Nebo udělat vše SQL složitějším dotazem. Poddotazem zjistit posledeni id záznamu vysledek vybrat s podmínkou WHERE START IS NULL OR END IS NULL na tom záznamu

--- Citace ---$sql = 'SELECT * FROM rfid WHERE id IN (SELECT id FROM rfid WHERE uid=123 ORDER BY id DESC LIMIT 1) AND (START IS NULL OR END IS NULL)';

--- Konce citace ---

Navigace

[0] Seznam témat

Přejít na plnou verzi