Autor Téma: TFDPhysFBDriverLink musí/nemusí mít vyplněno VendorLib  (Přečteno 932 krát)

Offline KarelHorky

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 285
  • Karma: 10
    • Verze Delphi: XE6, Delphi 10.2 Tokyo
Zdravím všechny!
Až do pátku jsem žil v přesvědčení, že pro nakonfigurování komponenty TFDPhysFBDriverLink se musí nastavit BaseDriverID na FB a VendorLib na cestu k FBClient.dll. Ostatní komponenty pro napojení na databázi FDB mám ve službě také (TFDGUIxWaitCursor, TFDConnection, TFDTransaction, TFDQuery).
V pátek jsem však službu spustil a zapomněl nastavit VendorLib, ani VendorHome není nastavená. Služba se však v klidu spustí a připojuje se k databázi FDB, dělá požadované selecty.
Je to pravidlo nebo jen náhoda?
Setkal se s tím někdo?
Díky, K.
Win10 Prof 64b, Firebird 2.5

Offline Jan Fiala

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 344
  • Karma: 4
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
Re:TFDPhysFBDriverLink musí/nemusí mít vyplněno VendorLib
« Odpověď #1 kdy: 19-09-2022, 11:18:53 »
Řekl bych, že pokud nevyplníš, použije se ze složky programu nebo systému. Použití v případě, že tam chceš vnutit něco specifického.

Offline KarelHorky

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 285
  • Karma: 10
    • Verze Delphi: XE6, Delphi 10.2 Tokyo
Re:TFDPhysFBDriverLink musí/nemusí mít vyplněno VendorLib
« Odpověď #2 kdy: 19-09-2022, 11:51:25 »
Zřejmě se načte z prohledávané cesty c:\Windows\System32\FBCLIENT.DLL, který tam ale nemusí být. Přímo u svého programu nemám nic. Ještě jsem našel c:\Program Files\Firebird\Firebird_2_5\bin\fbclient.dll a c:\Program Files\Firebird\Firebird_2_5\WOW64\fbclient.dll, ale do instalační složky FB není nastavená prohledávaná cesta.
Takže raději VendorLib budu vyplňovat.
K.
Win10 Prof 64b, Firebird 2.5

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6924
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11.1
Re:TFDPhysFBDriverLink musí/nemusí mít vyplněno VendorLib
« Odpověď #3 kdy: 19-09-2022, 12:47:28 »
Citace
V pátek jsem však službu spustil a zapomněl nastavit VendorLib, ani VendorHome není nastavená.
VendorHome sa ani nemá nastavovať!
Skús to nenastaviť a spustiť program na počítači, kde nie je inštalovaný Fb. Okamžite skončíš - mám to vyskúšané. Nechtiac :)  Jaj, Ty píšeš o službe.
Win11 64b, Delphi 11.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.