Delphi > FireDAC

TFDPhysFBDriverLink musí/nemusí mít vyplněno VendorLib

(1/1)

KarelHorky:
Zdravím všechny!
Až do pátku jsem žil v přesvědčení, že pro nakonfigurování komponenty TFDPhysFBDriverLink se musí nastavit BaseDriverID na FB a VendorLib na cestu k FBClient.dll. Ostatní komponenty pro napojení na databázi FDB mám ve službě také (TFDGUIxWaitCursor, TFDConnection, TFDTransaction, TFDQuery).
V pátek jsem však službu spustil a zapomněl nastavit VendorLib, ani VendorHome není nastavená. Služba se však v klidu spustí a připojuje se k databázi FDB, dělá požadované selecty.
Je to pravidlo nebo jen náhoda?
Setkal se s tím někdo?
Díky, K.

Jan Fiala:
Řekl bych, že pokud nevyplníš, použije se ze složky programu nebo systému. Použití v případě, že tam chceš vnutit něco specifického.

KarelHorky:
Zřejmě se načte z prohledávané cesty c:\Windows\System32\FBCLIENT.DLL, který tam ale nemusí být. Přímo u svého programu nemám nic. Ještě jsem našel c:\Program Files\Firebird\Firebird_2_5\bin\fbclient.dll a c:\Program Files\Firebird\Firebird_2_5\WOW64\fbclient.dll, ale do instalační složky FB není nastavená prohledávaná cesta.
Takže raději VendorLib budu vyplňovat.
K.

Stanislav Hruška:

--- Citace ---V pátek jsem však službu spustil a zapomněl nastavit VendorLib, ani VendorHome není nastavená.
--- Konce citace ---
VendorHome sa ani nemá nastavovať!
Skús to nenastaviť a spustiť program na počítači, kde nie je inštalovaný Fb. Okamžite skončíš - mám to vyskúšané. Nechtiac :)  Jaj, Ty píšeš o službe.

Navigace

[0] Seznam témat

Přejít na plnou verzi