Delphi > FireDAC
FireDAC - Devart (IBC) (povzdych?)
Stanislav Hruška:
Z mojej skúsenosti mi vychádza, že je FireDAC poriadne premakaný. Môj prípad. Mám zostavu a na nej 20 podzostáv. Ich prepojenie som riešil nasledovne:
* MainQuery
* DataSource.DataSet := MainQuery
* OtherQuery
* MasterSource := DataSource
* Prepojenie údajov pomocou IndexFieldNames a MasterFieldsVšetko pekne fungovalo. Nasadil som IBC a prepojenie údajov nefungovalo. Prekvapilo ma to. Z podpory FR som dostal odpoveď, ktorej riešením bolo:
* MainQure.AfterScroll - aktulizácia všetkých parametrov pre OtherQuery + Open
* Kvôli tomu som musel
* Rozšíriť, alebo pridať WHERE o podmienky uvedené v IndexFieldNames
* Nasekať to do AfterScrollMusel som vykonať dosť práce navyše. Podľa mňa čiastočne utrpela čistota kódu.
Mal som ešte jednu takú situáciu, len si na ňu neviem spomenúť.
* Je to naozaj tak?
* Načo tam sú (IBC) IndexFielNames a MasterFields, keď nefungujú?
* Máte podobnú skúsenosť?
* Keby som chcel použiť nižšie úrovne programovania, tak by som asi pri IBC veľmi nepochodilLen škoda tej otrasnej cenovej politiky. Ja kvôli podpore servera nevyhodím 2 500€ a kúpim niečo, čo na 80 % nepotrebujem. + raz(?) taká drahá podpora.
S FireDAC sa mi robilo celkom príjemne. Trochu horšie to je s IBC. Mnohé z toho je len otázka zvyku.
mirus:
IndexFieldNames slouží ke třídění pořadí obdoba "order by"
MasterFields, DetailFields, MasterSource jsou pro Master-Detail
Stanislav Hruška:
Vďaka za poučenie, opravu. Bodaj by mi to fungovalo! Vyskúšam.
Stanislav Hruška:
Zo svojich pokusov mám veľmi zmiešané pocity
FireDAC
Nastavím, všetko v čase návrhu
* MasterFields a DetailFields - nefunguje ako očakávam
* MasterFields a IndexFieldNames - fungujeIBC
Nastavím, všetko programovo
* MasterFields a DetailFields - nepozná/nemá žiadne poleNenašiel som spôsob ako ich naplniť. Nemyslím ručne, ale nejako "automaticky". Dá sa to nejako dosiahnuť, ak má všetko nastavené?
mirus:
U xxDAC od Devart je property IndexFieldNames pro řazení. Nevím jak je to u FireDAC.
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi