Autor Téma: Databáze slovíček  (Přečteno 137 krát)

Offline karkojk

• Mladík
  • **
    • Verze Delphi: RAD Studio X5
Databáze slovíček
« kdy: 17-11-2022, 09:57:36 »
Ahoj,
Zase jsem se dostal ke slovíčkům, klíčovým slovům k fotkám, později možná i jako synonyma slov.

Mám něco v myšlenkové mapě Xmind, udělal jsem si export/výstup do Obsidian, kde je to v „grafu" přehledně zobrazené. (níže odkaz)
Jen je to při aktualizaci/změnách zbytečně moc pracné, tak to chci zkusit udělat v Delphi, export by byl vždy nový/kompletní.
.
Moc „neprogramuji" a po šedesátce se orientuji čím dál hůř ;-), všechno je k nové. 
Včera jsem hledal, skončil jsem u instalace Virtual Treeview, mám Delphi X5, databáze jsem dřív dělal na MSSQL, teď zvažuji Interbase, SQLite.

Po pravdě, nevím jak začít, optimalizovat databázi atd. Zase se jedná o slovíčka, která se někde opakují.

Lidé
    dle činnosti
        a zvířata
                   kočky

Hobby
    chovatelství
                kočky

Ty „kočky" by asi měl být po exportu jeden stejný soubor s údaji, které by byly podle potřeby.
tj. synonyma, odkazy ap. pro Obsidian by byla položka soubor „kočky" s klíčovými slovy ----- #lidé #dle-činnosti #a-zvířata #hobby #chovatelství

Nemáte na něco podobného, nějakou kostru s použitím TreeView, kde by se to dalo přesouvat/přidávat s uložením do databáze nebo tip na „myšlenkovou mapu".
Díky
Jirka

odkaz jak je zobrazeno v Xmind a Obsidian
https://ln5.sync.com/dl/72b1dc9f0/krs2gg6w-bha5mrc9-xa6ftuqq-jhusx8ju

« Poslední změna: 17-11-2022, 10:14:59 od karkojk »
Programování pro radost, prý to bystří mysl ;-)