Autor Téma: zimomriavky (husi kuze) z openAI  (Přečteno 4545 krát)

Offline raul

• Hrdina
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:zimomriavky (husi kuze) z openAI
« Odpověď #30 kdy: 04-05-2023, 08:39:41 »
Rated 1 time
Heh, jsem rád, že někteří mí učitelé netrvali na tom, abych ukázal postup jak se učil. Ten jsem nepochopil dodnes. Ale správný výsledek jsem měl rychleji než kolikrát i oni. ChatGPT atd tu prostě je, a jak to dopadne se dá těžko předvídat. Dovedu si představit popisek zboží, o kterém nic neví (zřejmě se jeden český výrobce přenesl v čase a takový popisek už má pár let, v popisku info, v manuálu ani ťuk a prodejce taky neodpověděl stylem: jasně to je tady a tady), takže se popisky a návody stanou líbivější, méně přesné a posléze tedy možná i méně čtené. No a tady si říkám, proč je tam vlastně mít vůbec, stačila by tabulka parametrů a bude výstižnější - samozřejmě pro jistou zákaznickou skupinu nebude tak přitažlivá. Něco podobného zažívám občas u některých copywriterů - napíše o čemkoliv, no ale musí přece mít dost podkladů - což někteří nevyžadují a prý si poradí. Budem teď zkoušet nechat si kreslit určité ilustrace, tak jsem zvědav, až to kolega naštuduje a něco z toho vyleze. Já ji zatím použil pouze jako poradce u projektu napsaného v php, kde potřebujem pár věcí jemně změnit a .. byť dává kolikrát nesmysl, po upřesnění se opraví. Je legrační, že - poslední zpráva se mi nezobrazuje celá, můžeš ji zopakovat - napíše něco úplně jiného a někdy i mírně k jinému dotazu.

Btw nedávno jsem si pro ujištění nechal přeložit kousek anglického textu (psaného neangličanem) od deepl a velice divně mi tam přebývala věta, kterou jsem v originále vůbec nenašel, bavili se tam o podobných věcech, ale v tom místě +- 10 řádků nic takového nebylo.

Tak či tak, přijde změna. Pauznout to? Nesmysl, pauzne to někdo, druhej ne. Přizpůsobit se.
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux, (občas Delphi)

Offline JaroB

• Guru
    • Verze Delphi: XE8, Sydney
« Odpověď #31 kdy: 04-05-2023, 08:48:21 »
Mně ChatGPT pomáhá při analýze asemblerovských rutin. Je to fajn, ale na živý kód ho nepouštím, protože mi dost lže, především v konkrétních dotazech při konverzích, stále musí být každá odpověď řádně ověřována :( To je trochu minus.
Super bude, až dokáže na vstupu pobrat víc dat... :o

Offline Stanislav Hruška

• Padawan
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
« Odpověď #32 kdy: 25-05-2023, 09:57:06 »
Tak som to skúsil. Požiadal som o návrhy GUI a algoritmu riešenia súťaže družstiev (futbal) v dvoch fázach
1) Každý s každým
2) KO systém
Buď je to preňho zložité, alebo sa neviem správne opýtať. Asi to bude oboje.
Nakoniec som mu popísal GUI.
Odpovede sú veľmi všeobecné a všetko to už viem. Veľmi sa nečudujem, keďže som chcel návrhy, kostru riešení.
Tak nič. Idem si to vyriešiť sám.
.
Prikladám moju konverzáciu.
Ak má niekto nápad ako z neho vytiahnuť viac, tak sem s tým.

« Poslední změna: 25-05-2023, 10:04:32 od Stanislav Hruška »
Win11 64b, Delphi 12.2, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Jan Fiala

• Hrdina
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
« Odpověď #33 kdy: 25-05-2023, 13:31:05 »
Excellent
Rated 1 time
A čekal jsi co? Formuláře s komponentami?
Ptal jsi se jej obecně, tak ti obecně odpovídal.
Pokud chceš, aby ti vrátil kód, musíš mu napsat, že chceš kód.

Ber to tak, že ChatGPT je chlap, vytvořený jinými chlapy. Udělá, co mu řekneš. Kdyby to byla ženská, bude si domýšlet, co jsi tím asi mohl myslet a výsledkem by byly mnohem větší kraviny než teď   ;D

Offline Stanislav Hruška

• Padawan
« Odpověď #34 kdy: 25-05-2023, 14:56:29 »
Veď som písal, že som sa veľmi nečudoval. Som si tých vecí vedomý.
V mojom prípade sú odpovede správne.

Trochu som čakal, že by sa tam mohlo objaviť niečo zaujímavé.
Mám obavu, že nedokážem správne naformulovať otázku pre kód. Čoho by sa vlastne mal chytiť?
Má niekto nejaký návrh na vyskúšanie?
Určite budem chcieť nejakú triedu + zoznam panelov pre prvú etapu (každý s každým).

Offline František

• Guru
    • Verze Delphi: comunity 10.4.2, D2007, D11
« Odpověď #35 kdy: 27-05-2023, 09:19:16 »
upravil som tvoju prvu cast dotazu a toto vzniklo
Citace
Navrhni mi databazu firebird pre súťaž družstiev.
Súťaž prebieha v kolách.
Prvý stupeň: súťaž v skupinách. Hrá každé družstvo s každým
Druhý stupeň: vylučovací (KO). Hrajú dve družstvá a víťaz postupuje
A) Počet kôl pre jednotlivé súťaže sa mení dynamicy podľa súťaže.
B) Požadujem riešenie vždy len pre jedinú súťaž.
C) Víťazov určí užívateľ aplikácie.

ChatGPT
Na základe vašich požiadaviek navrhujem nasledujúci model databázy pre súťaž družstiev v systéme Firebird:

Tabuľka "Druzstva":

id_druzstva (unikátny identifikátor družstva)
nazov_druzstva (názov družstva)
Tabuľka "Sutaze":

id_sutaze (unikátny identifikátor súťaže)
nazov_sutaze (názov súťaže)
typ_sutaze (typ súťaže, napríklad "Prvý stupeň" alebo "Druhý stupeň")
Tabuľka "Kola":

id_kola (unikátny identifikátor kola)
id_sutaze (referencia na tabuľku "Sutaze")
cislo_kola (poradové číslo kola)
Tabuľka "Zapas":

id_zapasu (unikátny identifikátor zápasu)
id_kola (referencia na tabuľku "Kola")
id_domace_druzstvo (referencia na tabuľku "Druzstva")
id_hoste_druzstvo (referencia na tabuľku "Druzstva")
vysledok_domaci (výsledok domáceho družstva)
vysledok_hostia (výsledok hosťujúceho družstva)
Týmto modelom dokážeme zaznamenať informácie o družstvách, súťažiach, kolách a zápasoch. Počet kôl a typ súťaže je flexibilný a môže sa meniť v rámci rôznych súťaží.

Ak si želáte zaznamenať víťaza súťaže, môžeme pridať do tabuľky "Sutaze" stĺpec "id_vitaz_druzstva" ako referenciu na tabuľku "Druzstva", ktorá by obsahovala identifikátor víťazného družstva.

Tento model vám umožní zaznamenávať a spravovať údaje o družstvách, súťažiach, kolách a zápasoch v rámci jednej súťaže. Môžete si ho prispôsobiť a rozšíriť podľa konkrétnych potrieb vášho projektu.

Offline Stanislav Hruška

• Padawan
« Odpověď #36 kdy: 27-05-2023, 10:39:18 »
Ja som DB urobil podľa existujúceho projektu. Štruktúry tabuliek sa prakticky zhodujú.
Ďakujem.

Offline František

• Guru
« Odpověď #37 kdy: 27-05-2023, 13:19:47 »
to bola len ukazka otazky a opdovede, keby som mu zadal ze urob mi script z toho pre lubovolny DB engine .. tak hadaj

Offline Stanislav Hruška

• Padawan
« Odpověď #38 kdy: 27-05-2023, 13:29:07 »
Tak som to bral. Naformulovať pre AI otázku pre moju potrebu neviem. Stále to bude vo všeobecnej rovine.

Offline František

• Guru
« Odpověď #39 kdy: 27-05-2023, 14:54:41 »
pozri si odzaciatku toto vlakno, ako som postupne pridaval poziadavky a ako to AI pretvarala a doplnala

Offline Stanislav Hruška

• Padawan
« Odpověď #40 kdy: 27-05-2023, 15:12:17 »
Hlavný problém je v tom, že
  • ja som to skúsil zo zvedavosti
  • základnú myšlienku riešenia mám v hlave. Detaily sa vyrysujú pri riešení
Možno ešte niečo skúsim. Počas riešenia môže vyskočiť niečo zaujímavé. Ak áno, dám vedieť.

Offline Daniel_Andrascik

• Guru
    • Verze Delphi: D2007, D10.4
« Odpověď #41 kdy: 27-05-2023, 15:38:41 »
Ja si uz asi dva mesiace aj platim Pro alebo Plus pristup k OpenAI aby som mal najvyssi model a musim povedat ze s tym prestanem. Zatial sa to neoplati. Ako ano, co sa vo velkom riesilo na internetovych forach a tutorialoch tak to celkom pekne vedelo prezentovat. Cize ano, ked chcem pomoct s niecim co sa dookola riesi na nete tak mi to odpviel "like a charm". Ale ja programujem predovsetkym stroje, PLCecka a pod a zadam mu exaktnu ulohu ktoru potrebujem vyriesit, tak este kostru to mozno ako tak navrhne, ale zvysok si musim odpracovat sam a odladit. Ale ta praca je presne v tych detailoch a to mi s nimi takmer vobec nepomoze, musim si to stale oddriet sam. Ani zdaleka to nevie spravit v mojom pripade robotu za mna 🤷🤷🤷

Offline Daniel_Andrascik

• Guru
    • Verze Delphi: D2007, D10.4
« Odpověď #42 kdy: 27-05-2023, 15:40:24 »
Ja si uz asi dva mesiace aj platim Pro alebo Plus pristup k OpenAI aby som mal najvyssi model a musim povedat ze s tym prestanem. Zatial sa to neoplati. Ako ano, co sa vo velkom riesilo na internetovych forach a tutorialoch tak to celkom pekne vedelo prezentovat. Cize ano, ked chcem pomoct s niecim co sa dookola riesi na nete tak mi to odpviel "like a charm". Ale ja programujem predovsetkym stroje, PLCecka a pod a zadam mu exaktnu ulohu ktoru potrebujem vyriesit, tak este kostru to mozno ako tak navrhne, ale zvysok si musim odpracovat sam a odladit. Ale ta praca je presne v tych detailoch a to mi s nimi takmer vobec nepomoze, musim si to stale oddriet sam. Ani zdaleka to nevie spravit v mojom pripade robotu za mna 🤷🤷🤷

ale vlastne chvala bohu, nemusel by som uz potom mat robotu 🙈, ale uvidime co bude o rok o dva

Offline pf1957

• Padawan
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
« Odpověď #43 kdy: 27-05-2023, 20:20:13 »
Ja si uz asi dva mesiace aj platim Pro alebo Plus pristup k OpenAI aby som mal najvyssi model a musim povedat ze s tym prestanem. Zatial sa to neoplati.
Ja toho chatbota celkem pravidelne trapim ovsem v oblasti mimo IT.

Verze 3 byla ochotna se norit do hloubky, sice si nedelal prilis starosti s vymezenymi podminkami napr. prvok/cerv, in vitro/vivo, vymyslel si neexistujici citace odbornych praci a nakonec priznal, ze nevi nebo to nemuze najit.

Ve verzi 4 se mi zda, ze to jeho bajeni vyresili tak, ze pisou, ze maji data jen do roku 2021, uz zadne citace odbornych praci neposkytuji a odpovidaji jen obecnymi slinty, jak oslovit autory, vydavatele, univerzity aj. A u zadneho problemu se mi ho nepovedlo primet k nejake vetsi expertize - Kdyz ho k tomu tlacim, tak jako radny sprt zopakuje muj dotaz v odpovedi a pritaka, ze mam pravdu, obcas neco doplni, ale hlavne neopomene rozvlacne pripojit, ze jeho odpoved se zaklada na obecnych znalostech a ze nedisponuje detailnimi informacemi a ze se mam obratit na toxikologa, veterinare atd.

A i kdyz mu vysvetlim, ze nechci nikoho lecit ani travit, ale zajima me, jak to funguje, tak se sice omluvi ale v dalsi odpovedi si ten pravni alibismus zase neodpousti.

Za me je ta verze 4 pro ziskavani znalosti horsi nez ta predchozi i se vsemi neduhy, ktere mela, asi jako by slezli z universitni urovne na gympl.

Offline Jan Fiala

• Hrdina
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
« Odpověď #44 kdy: 28-05-2023, 13:03:52 »
Za me je ta verze 4 pro ziskavani znalosti horsi nez ta predchozi i se vsemi neduhy, ktere mela, asi jako by slezli z universitni urovne na gympl.

To neni nic proti Bingu. Ten se chova jako male decko - kdyz mu reknes, ze nema pravdu, ukazes mu v cem, tak se urazi a ukonci hovor