Dakujem pani za reakcie a navrhy.
Miestami ale mam pocit ze ste nie celkom pochopili ze fyzicke pripojenie k PLCeckam ma len jeden pocitac a na nom chcem nechat bezat tu sluzbu. Pripadne ma este napadlo na tom pocitaci nainstalovat nejaku databazu a z ostatnych pc v sieti sa budem k tej db pripojovat.
Ta Grafana je celkom zaujimava, ale urcite sa chcem vyhnut akymkolvek cloudovym a internetovym sluzbam a comukolvek co treba udrziavat. O 5 rokov sa zmeni api rozhranie alebo licencna politika a ja na to nechcem reagovat. Chem to mat ako doteraz.
To PC pripojene k PLCeckam tam mam uz asi 17rokov. Do nejakeho roku cca 2010 som to pc este servisoval, aktualizoval atd. Od roku 2010 som s nim stratil kontakt. Dnes v roku 2023 ma zavolal zakaznik ze chce vidiet prevadzku vyrobnych liniek na 3 pocitacoch vo firemnej sieti. Uz som si na to PC ani moc nepamatal, neveril som ze este existuje
A ajhla, pozerame do pocitaca u smenoveho majstra a on ma dole na taskbare otvorenu RDP relaciu. A sa ho pytam ze co to je, a on ze nevie lebo na to nikdy neklikol. Rozkliknem to a
vidim moju apku pripojenu k PLCeckam fungujucu bez servisu 13rokov. Ten pocitac bezi stale na XPeckach a museli sme ho hladat, lebo sa podnik prerabal a nasli sme ho v serverovni pod stolom
.
ITeckarom bolo povedane ze je to technologicky pocitac bez pristupu na internet ale musi stale ist a byt stale pripojeny na tieto komunikacne kable. No a oni ho udrziavali a nitko nevedel uz na co tam je len ja
A tak to chcem spravit aj teraz. Nieco nakodit a zabudnut na to na 15 rokov A delphi okene apky su na to priam skvele. Raz som v roku 2009 pre jednoho mojho znameho naprogramoval apku ktora citala hex subor, trosku ho pochrastila a po seriovke ho posielala do nejakych MCU a ktomu este tam bol nejaky prisposobeny terminal pre seriovku.
Apku som odladoval este na win98 alebo winMe a ta apka dodnes bezi bez toho aby som o nej vedel. Prezila bez uprav prechod asi 6timi generaciami windowsov a pri tom aj prechod na NT jadro a prechod z 32bitov na 64bitov.To nie ako dnes, ked nema clovek nainstalovanu spravnu verziu .Net alebo spravne c++ redistributable, nema spravny python alebo jre tak nespusti apku a podobne