Autor Téma: mala vizualizacka na 3 PC  (Přečteno 1134 krát)

Offline Radek Červinka

• Administrátoři
  • Padawan
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:mala vizualizacka na 3 PC
« Odpověď #15 kdy: 20-01-2023, 20:53:01 »
ano, jsou tam omezení. Je potřeba zvážit jak velká ta omezení jsou. Jak často je potřeba vizualizaci zobrazovat na všech třech PC současně? Podle mé zkušenosti (pokud to není atomová elektrárna s několika stupni ochrany) to bude zanedbatelné. Data z výroby většinou slouží k reportingu, nikoliv k přímému řízení procesu.

Ano, neumím to udělat elegantně a aby to vydrželo pár let, použiji nějaký remote desktop a platím licence a modlím se at to vydrží.
Nebo přidám malý http server (třeba webbroker z Delphi, synapse) do své služby, obojí pár řádků a odpovídám na requesty s XML  (pár řádků).
Jsem otevřený a program mne přežije.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Vladimir64

• Nováček
  • *
    • Verze Delphi: 10.2
« Odpověď #16 kdy: 20-01-2023, 21:56:59 »
každé řešení má své limity. Věděl jsem, že to bude přijato negativně. Proto jsem psal v předchozím příspěvku, aby jste mě za to neukamenovali. Takže jak píše 13 roků mu to tak běželo ani o tom nevěděl a teď najednou se má modlit aby to vydrželo. Kdybych měl tohle dělat na všechna zařízení ve výrobě které sleduji, od různých výrobců, na každém zařízení se sledují jiné výstupy, na zařízeních z různých let a tomu odpovídajícímu hardwaru a softwaru tak je prostě jednodušší se na jednotlivá zařízení připojovat přes RDP a přejímat vizualizace od výrobce.

Offline vandrovnik

• Padawan
    • Verze Delphi: 11.3
« Odpověď #17 kdy: 20-01-2023, 22:16:24 »
Excellent
Rated 1 time
TightVNC je zdarma a pro správu ho používám, ale na tyhle účely bych to viděl jen jako nouzovku (ze stanice na to vzdálené PC se kopíruje schránka - zpět teda asi taky, když je někam připojeno víc lidí najednou, chovají se občas zmateně shift, ctrl a alt apod., ne všechny klávesy s diakritikou fungují dobře, po stisknutí středníku se většinou zobrazí i kroužek...).

Offline Daniel_Andrascik

• Guru
    • Verze Delphi: D2007, D10.4
« Odpověď #18 kdy: 21-01-2023, 13:40:39 »
TightVNC je zdarma a pro správu ho používám, ale na tyhle účely bych to viděl jen jako nouzovku (ze stanice na to vzdálené PC se kopíruje schránka - zpět teda asi taky, když je někam připojeno víc lidí najednou, chovají se občas zmateně shift, ctrl a alt apod., ne všechny klávesy s diakritikou fungují dobře, po stisknutí středníku se většinou zobrazí i kroužek...).

good point 👍

Urobim to ako radek navrhuje, bud HTTP Rest server + VCL klient, alebo rovno web server a prehliadac.