Autor Téma: Mapování dat  (Přečteno 852 krát)

Offline egroups

• Mladík
  • **
Mapování dat
« kdy: 15-02-2023, 09:00:30 »
Je to trochu mimo,ale Postgres je pro mne zatím španělská věc.Něco jsem už googlil,ale nejsem z toho moudrý.
Momentálně používáme Intersystems Caché a jeho největší síla je v tom,že používá třídy a dá se k datum přistupovat jak objektově,tak pomocí SQL.
Jinými slovy mohu v procedurách používat OOP,ale navenek se každá instance třídy tváří jako jeden řádek v konkrétní SQL tabulce.
Na webu jsem našel,že Postgres je objektová relační databáze.Tuhle frázi v podstatě používá i Caché.
Pracuje tu někdo s Postgres a byl by ochotný mi to trošku přiblížit?
Druhá stěžejní věc je,že Caché používá namespaces,což je v podstatě jen "náhled" na fyzické datasety (uložiště,které mohou být kdekoliv).Důležité je,že mohu mapovat fyzické globály (v tom jsou podstatě konkrétně uloženy všechny data) přes více namespace.Jinými slovy mohu mít x namespace,kde každé představuje jeden sklad/prodejnu,jak si kdo představí.Ale všechny sklady mají shodné číselníky,tudíž číselníky jsou namapované do hlavního namespace a jsou uloženy jen na jednom fyzickém místě,ale viditelné jsou z jakéhokoliv namespace (které to mají namapované).Dokáže Postgres něco takového?