Vážená skupino,
spravuji jeden rozsáhlý projekt psaný v Delphi 6. Aplikace obsahuje mnoho komponent, komunikuje s externím SW a HW, má databázi, vlastní logování do souborů, canvas kreslení aj.
Bohužel několikrát týdně aplikace zamrzne (přestane odpovídat) a nereaguje. Nepomohla ani kompletní výměna hardware (běží na Windows 7 Embeded). V logu operačního systému je záznam, že aplikace přestala odpovídat. Zkoušel jsem rozšířit logování a zjistit, v jakém případě k tomu dochází, ale bez úspěchu. Aplikace je nasazená u desítek jiných zákazníků, kde k zamrzání nedochází. Vzhledem k rozsáhlosti projektu a rozdílnosti externího SW a HW se na to ale nedá spolehnout a chyba bude pravděpodobně v kódu. Tipoval bych to na obsluhu nějaké události, která se nevrátila ze systému.
Aby to bylo složitější, aplikace je nasazena u zahraničního zákazníka a nemám možnost se k němu připojit. Jsem schopný pouze vygenerovat exe a ten nasadit.
Jak řešíte podobné problémy? Existuje nějaký SW třetí strany, která by dokázala logovat události aplikace? Osobně by mi pomohl výpis zásobníku, ale zamrznutí je náhodné, nedá se nijak předvídat a samozřejmě v momentě zámrzu již nic nezalogujete.
Děkuji za případné rady.