Co se jinam nevešlo > Obecné
OT: Poe - ChatGPT
cadsky:
Stojí za to si to vyzkoušet. Zeptal jsem se umělé inteligence na načtení CSV souboru v threadu.
https://poe.com/s/QdsUo5AeGq9MKA5V06t5
pf1957:
V kazdem pripade to stoji za to vyzkouset :-)
Nevim jak v programovani, Frantisek si to taky pochvaluje, ale ja co jsem ho testoval na nejakych odbornych znalostech z veterninarni oblasti a oblastni vyzivy drubeze, tak mam stejny poznatek jako mnoho dalsich, ze pro ziskavani informaci je to nepouzitelne, protoze si vymysli vcetne neexistujicich citaci odborne literatury, plete se/nerozlisuje v podstatne veci. A jeste jsem nezazil, ze by napoprve odpovedel spravne resp. dialog konci tim, ze se vyvrati to, co ze zacatku tvrdil za prepodkladu, ze mas o problematice solidni znalosti.
Impozantni je jeho schopnost porozumet textu s preklepy, zamichanou anglictinou a latinou.
Tady je pro zajimavost priklad, kdy jsem se ho ptal, jestli nezna vedeckou praci, kterou ja cas od casu uz leta neuspesne hledam tradicnimi prostredky pres google, seznam vedeckych praci, jejich citace atd.
vandrovnik:
--- Citace: pf1957 20-03-2023, 17:27:56 ---Nevim jak v programovani, Frantisek si to taky pochvaluje, ale ja co jsem ho testoval na nejakych odbornych znalostech z veterninarni oblasti a oblastni vyzivy drubeze, tak mam stejny poznatek jako mnoho dalsich, ze pro ziskavani informaci je to nepouzitelne, protoze si vymysli vcetne neexistujicich citaci odborne literatury, plete se/nerozlisuje v podstatne veci. A jeste jsem nezazil, ze by napoprve odpovedel spravne resp. dialog konci tim, ze se vyvrati to, co ze zacatku tvrdil za prepodkladu, ze mas o problematice solidni znalosti.
--- Konce citace ---
Teda vymýšlet si to ale umí fakt slušně a pokud člověk nemá znalosti v tom oboru, bude mít dost problém poznat, že to, co ChatGPT odpovídá, není pravda.
JaroB:
Nutil jsem ChatGPT k optimalizaci sady mmx instrukcí resp. assembleru x86. Výsledky, zakleté do krátkých funkcí, vcelku fungovaly, ale bylo nezbytné provést selftesty, občas to lhalo. Algoritmická kombinace mu vcelku jde. Jak bylo zmíněno, na získávání informací to moc není, spíš na tvoření koster scénářů či obsahů pro jiná díla. Problémem je také omezenost vstupů i výstupů, třeba pro nestatistickou analýzu textů, ale to je spíš jen mou neznalostí položit správně strukturovanou otázku s naznačenou odpovědí. Pokládat správné otázky je úplná věda. AI v bing chatu od Microsoftu je schopna na webu leccos najít, ale je taky dost zvědavá a poskytuje spoustu doprovodných blábolů.
Prakticky jsem ChatGPT použil na optimalizaci pár knihoven a dostal jsem zhruba takové výsledky, jaké jsem očekával. Na systémové zásahy ve větších frameworcích, jak o tom píší v různých fórech, bude asi nutné si chvíli počkat...
František:
zla odpoved neexistuje, iba zla otazka .. a tu to plati 2x (to zname pocitacove - pocitac robi to co mu povieme, ale nie je to vzdy to co chceme)
no ako pise pf (su to aj moje inicialy) - pochvalujem si, naozaj mi pomohol sa vymotat z kadejakej "skrumazi", ale treba byt obozretny, a kontrolovat ... teda kultivovat svoje poziadavky podla gpt odpovedi
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi