Autor Téma: Paradox  (Přečteno 622 krát)

Offline Solimok

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Rad studio 10
Paradox
« kdy: 28-03-2023, 21:18:40 »
Mám program, který jsem si kdysi vytvořil a velmi ho potřebuji. Také data v něm uložená. Bohužel se jedná o tabulky Paradox a BDE. Program mě stále dobře funguje na 64 bitovém PC s Win10. Pořídil jsem si nový PC a mám na něm stejný systém. Zkopíroval jsem do něho zmíněný program, nainstaloval a zapsal data do BDE a nedokážu si poradit s tím, že nefunguje správně. Stále mi ukazuje počet záznamů v databázi asi 2500. Jenže v databázi je už asi o 1000 záznamů více. Na původním PC se mi počet zobrazuje správně, ale všiml jsem si jedné věci. Pokud na starém PC program spustím přímo souborem exe, je počet záznamů také nižší, těch asi 2500. Pokud ho ale spustím přes zástupce na ploše, je všechno správně. Na novém PC to takto ale bohužel nefunguje. Můžete mi poradit? Jsem už starý člověk a novinky už mi unikají, proto jsem se rozhodl poprosit o pomoc.

Offline PetrB0

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 156
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi XE2, Delphi 10.2 Tokyo, Delphi 10.41
Re:Paradox
« Odpověď #1 kdy: 28-03-2023, 23:37:56 »
Ahoj,
jenom takový pitomý dotaz. Nemáš na tom původním PC v ikoně nějaké cmd line parametry, se kterými to spouštíš?

Online Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 3410
  • Karma: 112
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Paradox
« Odpověď #2 kdy: 28-03-2023, 23:53:21 »
Jak píše Petr, neukazuje ten zástupce někam jinam? Když ten nový exe spustíš přes toho zástupce?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Solimok

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Rad studio 10
Re:Paradox
« Odpověď #3 kdy: 16-05-2023, 16:10:27 »
Myslím, že hledám správně a nespouští se tedy se žádnými parametry. Bylo by to snad ve vlastnostech té spouštěcí ikony, nebo exe souboru, nebo ne?