Databáze > Firebird a Interbase

Doporučíte aplikaci na prohlížení FB databáze?

(1/4) > >>

age.new:
Vážená komunito,

nově používám FireBird 2.5 Embeded verzi v Delphi 10.4 a rád bych si občas prohlédnul strukturu databáze. Bohužel IBExpert ani FlameRobin neumí databázi připojit a momentálně nemám moc času si takový prohlížeč programovat sám. Poradili byste mi nějakou bezplatnou aplikaci která to umí?

Děkuji.

Stanislav Hruška:
Neexistuje. Som presvedčený, že niečo robíš zle. Čo Ti vypíše pri pokuse o pripojenie?
EMS má free verziu.

age.new:
EMS jsem zkoušel. Ale i když mu přímo ukážu na embeded knihovnu, tak hlásí, že ji nezná. Vypadá to, že si prohlížeč FB databáze budu muset naprogramovat sám.

Stanislav Hruška:
Podhadzuješ mu tú správnu knižnicu? Odporúčaný postup je premenovať embedded verziu dll, keby som vedel ako sa volá, na fbclient.dll. Originál si predtým uložiť, premenovať...
Samozrejme, že to musí byť správna verzia podľa ver. Fb. Sťahujú sa samostatne. Nemôžeš použiť serverovú verziu.
Predpokladám, že to všetko vieš.

age.new:
Ano, to všechno vím. V Delphi mi databáze funguje bez problémů. Napsal bych třeba vývojářům FlameRobin aplikace ať si to opraví, ale mají jen nějaký mailing list, registrace a nějaké nesmysly. 

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi