Autor Téma: Doporučíte aplikaci na prohlížení FB databáze?  (Přečteno 1545 krát)

Offline martinnr

• Plnoletý
    • Verze Delphi: 7,2009,XE7
Re:Doporučíte aplikaci na prohlížení FB databáze?
« Odpověď #15 kdy: 10-05-2023, 08:22:59 »
kedze ide o embedded, tak je asi databaza lokalne. tudis by nemusel byt problem doinstalovat standard Firebird (nie embedded) a prehliadat databazu tak. to nebude mat ziaden vplyv na to, ze apka pojde embedded. pokial nebude potrebny pristup naraz. ale to by neslo ani v embedded.
potazmo pre testy priebezne zastavovat service firebirdu, aby bola istota, ze apka ide embedded, ale ani to by nemal byt problem, ak je apka proste tak nastavena.

Offline Stanislav Hruška

• Padawan
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
« Odpověď #16 kdy: 10-05-2023, 12:24:27 »
Ja aplikáciu ladím tak, že sa používa server. To mám ošetrené pomocou direktív. Má to výhodu v tom, že sa k DB môžem pripojiť z aplikácie aj DB manažéra. Avšak samotnú aplikáciu musím finálne odskúšať na PC bez Fb. Dôvodov je viac. Jeden z nich je aj Fb.
Viem, otázka je o inom.
Ešte k samotným DB manažérom. Mám skúsenosť, že si všetky vyžadujú serverovú verziu knižnice. Embedded verziu neberú! Asi na to majú sakra dôvod.
Win11 64b, Delphi 12.2, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

• Padawan
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
« Odpověď #17 kdy: 10-05-2023, 13:43:58 »
Mám skúsenosť, že si všetky vyžadujú serverovú verziu knižnice. Embedded verziu neberú! Asi na to majú sakra dôvod.
HOSIP, ale mam dojem ze v IBExpertu u nejakych tech starsich verzich FB, kde byla jeste fbembed.dll ji stacilo bud prejmenovat na fbclient.dll nebo v konfiguraci pripojeni napsat fbembed.dll. Cesty jsem nepouzival, ale kvuli nezavislosti na ruznych pocitacich jsme definovali aliasy v aliases.conf. Ale uz to bude pomalu 10 let, co jsem s FB neco delal a dneska nikde nemam, abych se podival.