Autor Téma: Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů  (Přečteno 5180 krát)

Offline cadsky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: rio
Na stránkách http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ nás informují o novém rozhraní Ares. Pokud tomu dobře rozumím, pak aktuální rozhraní poběží pouze do konce měsíce.

Již jste v Delphi někdo implementoval Ares JSON?
Stačil by pouze jeden příklad.

Vláďa.

Offline mbx

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: 6-17
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #1 kdy: 05-09-2023, 12:02:37 »
Predne diky za tento dotaz; mozna nejsem sam, kdo nezaregistroval, ze stara sluzba konci!

Na takove veci pouzivam Synapsi + openSSL + LkJSON. Zakladni test mi funguje:

procedure TFrmAres23.BtTestClick(Sender: TObject);
var
 url, ico: String;
 resp: TStringList;
 J: TlkJSONobject;

begin

 url := 'https://ares.gov.cz/ekonomicke-subjekty-v-be/rest/ekonomicke-subjekty-res/' + EdICO.Text;
 resp := TStringList.Create;
 try

   if HttpGetText(url, resp) then begin

      MemoResp.Text := resp.Text;
      J := TlkJSON.ParseText(resp.Text) as TlkJSONobject;
      try
        ico := J.getString('icoId');
        MemoResp.Lines.Add(ico);
      finally
        J.Free;
      end;

   end else
      MemoResp.Text := 'error';

 finally

   resp.Free;

 end;

end;

HTH, M.




Offline cadsky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: rio
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #2 kdy: 05-09-2023, 13:59:44 »
Ale jak vyhledat subjekt dle části názvu firmy?

Offline mbx

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: 6-17
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #3 kdy: 05-09-2023, 14:14:15 »
Tak to se obavam, ze bychom po nich chteli moc. V dokumentaci ani v prikladech verejneho API https://ares.gov.cz/swagger-ui/ zadne jine kriterium pro hledani nez ICO nevidim.

BTW, zjistil jsem, ze v rozporu s dokumentaci chybi v odpovedi z "registru ekonimockych subjektu" takova pro ne zrejme nepodstatnost - DIC. Kolegove, nezabyvali jste se tim uz nekdo?
Neco jsem prehledl, nebo jsem prvni, kdo to zkousi? ;)

M.



Offline mbx

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: 6-17
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #4 kdy: 05-09-2023, 14:29:25 »
Update: dival jsem se spatne: viz dokumentace "2.12.2. Metoda POST: /ekonomicke-subjekty/vyhledat".

Vyzkousej a dej pripadne vedet, jak to funguje (case sensitivita, wildcards apod.). Z doc neni na prvni pohled jasne, ale jen jsem to proletel.

M.

Offline cadsky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: rio
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #5 kdy: 05-09-2023, 14:33:37 »
Dic jsem původně načítal také z jiného feedu. viz http://wwwinfo.mfcr.cz/cgi-bin/ares/darv_bas.cgi?ico=%s&aktivni=false
To pravděpodobně také zruší.

Abych to shrnul.
- Stávající XML Ares končí za 25 dní.
- Stále ministerstvo financí na stránkách https://opendata.mfcr.cz/api/ares.html propaguje systém který za 25 dní končí.
- Nelze vyhledávat dle názvu ani části názvu firmy.
- Zmizí také html formulář pro vyhledávání ekonomických subjektů http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz
- Nelze dohledat DIČ
- Na emailové dotazy aresmfcr@mfcr.cz nikdo neodpovídá. Úřad mlčí.
- Společnost Asseco vydělala.

není to nějaký ruský fake?
« Poslední změna: 05-09-2023, 14:40:41 od cadsky »

Offline cadsky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: rio
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #6 kdy: 05-09-2023, 14:36:59 »
Update: dival jsem se spatne: viz dokumentace "2.12.2. Metoda POST: /ekonomicke-subjekty/vyhledat".

Vyzkousej a dej pripadne vedet, jak to funguje (case sensitivita, wildcards apod.). Z doc neni na prvni pohled jasne, ale jen jsem to proletel.

M.

Funguje vyhledávání pouze dle IČ resp. pole IČ.
{
  "start": 0,
  "pocet": 20,
  "razeni": [
    ""
  ],
  "ico": [
    "26500604"
  ]
}

Při zadání filtru obchodniJmeno, vrací chybu "Nebyla zadána žádná hodnota pro vyhledávání. Upravte parametry vyhledávání.|Chyba vstupu".

Offline mbx

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: 6-17
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #7 kdy: 05-09-2023, 14:48:55 »
tak muj dnesni posledni update:

"2.4.2. Metoda POST: /ekonomicke-subjekty-res/vyhledat" zrejme nefunguje, dostavam jen nejake elasticsearch a azure errory

"2.12.2. Metoda POST: /ekonomicke-subjekty/vyhledat" se mi dari hledani podle ic, ale svete div se, je tam i dic - bez "CZ". Ve stare verzi to "CZ" bylo. Pokud se ti povede rozchodit hledani podle nazvu, dej prosim vedet.

Silne pochybuju, ze to mysleli dobre...kazdopadne to dopadlo jako vzdycky.

M.

Offline cadsky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: rio
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #8 kdy: 05-09-2023, 14:58:16 »
Podařilo se rozchodit vyhledávání dle části názvu.
https://ares.gov.cz/ekonomicke-subjekty-v-be/rest/ekonomicke-subjekty/vyhledat
metoda Post

{
  "start": 0,
  "pocet": 10,
  "razeni": [
    ""
  ],
  "obchodniJmeno": "D-SOFT*"
}

uff....

Offline mbx

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: 6-17
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #9 kdy: 05-09-2023, 15:54:32 »
Diky. Nedalo mi to a zkousim trochu:
"Petr Majer" - 65 vysledku
"Petr Maj" - 0 vysledku
"Petr Maj%" - 0 vysledku
"Petr" - chyba, moc výsledku
"Petr Maer" - 3 vysledku, ovsem typu "Petr Marat", ehm ehm

Uff. Snad maji nejake nahrazovaci znaky, kdyztak prosim dej vedet az na to prijdes.

M.



Offline cadsky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: rio
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #10 kdy: 05-09-2023, 18:24:43 »
Pravda, nefunguje to.  :(
Zástupný znak * nefunguje. Bez zástupného znaku to nic nevyhledá. Při zadání přesného názvu nějakou chytristikou hledá podobné názvy firem a tuto vlastnost nelze vypnout.

Na dotazy ouřadové nereagují, dodavatel Asseco má asi fakturu za naše peníze již uhrazenou.

Nevím co s tím. Na internetu žádná diskuse k tomuto tématu.

Offline mbx

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: 6-17
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #11 kdy: 06-09-2023, 09:21:40 »
Dnesni zjisteni:
-v nazvu statu maji "Česka republika", tj. tak nejak ti indove co to programovali zapomneli carku nad a.
-zavolal jsem na MF a dozvedel se, ze ukonceni provozu stareho XML Aresu bude nejspis odlozeno, ale ne o moc. O chybach se tvari ze zadne neeviduji.
-poslal jsem jim pripominky do podatelny; uz se tesim na jejich obvykly alibisticky elaborat
-pro zobrazeni weboveho vypisu lze pouzit https://ares.gov.cz/ekonomicke-subjekty-res/{ico}

Nam nastesti staci hledani podle IC, takze to mam hotove a pokusim se na ARES zapomenout ;)
Jeste si ale pro jistotu pozdeji udelam nejaky rozsahlejsi test zda stary a novy system dava stejne vysledky.

M.

Offline Marek Weyda

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 273
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: Delphi 2007, 10.1 Berlin
jak najít údaj, zda je plátce DPH
« Odpověď #12 kdy: 07-09-2023, 17:17:17 »
Tak převedení na nový ARES byla docela pohodička, až na jeden zádrhel.

Ve starém ARES jsem údaj o tom, zda je subjekt plátcem DPH, našel podle příznaků v elementu D:PSU.

Ovšem v novém ARES jsem vůbec nenašel, kde je údaj o tom, jestli je subjekt plátcem DPH. To, že má přiděleno DIČ, ještě neznamená, že je plátcem DPH.

Netušíte někdo ? Abych nemusel dalším dotazem sahat do registrů plátců DPH, což v nejhorším udělám. Ale ideálně jako postaru bych to chtěl přímo z ARES. V té JSON odpovědi tam nic nevidím, podle čeho plátce DPH poznat. Jenom v rejstříku nějakých zemědělských subjektů je údaj platceDPH, ale v jiných registrech to není - já tahám z toho obecného registru (jádra, ekonomicke-subjekty).

Řešil jste to někdo a je to vůbec z nového ARES zjistitelné ? Nebo budu muset sáhnout ještě do registru plátců DPH ?

Offline Marek Weyda

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 273
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: Delphi 2007, 10.1 Berlin
jak najít údaj, zda je plátce DPH
« Odpověď #13 kdy: 07-09-2023, 22:04:29 »
Tak nakonec jsem to našel, blbě jsem se podíval do dokumentace. Takže předchozí dotaz odvolávám, vše již vyřešeno.

Offline mbx

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: 6-17
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #14 kdy: 08-09-2023, 09:20:28 »
K tomu a k ARESU moje asi posledni poznamky:

-Neplatci vetsinou vubec nemaji element 'dic'
-Porovnal jsem si na asi 100 subjektech vystupy ze stareho a noveho ARESu:
--obcas se lisi nazev, v novem byva delsi/nezkraceny
--v novem je nekdy dic i u firem ktere ho ve starem nemaji
--adresa textem obvykle lepe poskladana (zda se ze to trochu porovnali, drive meli pokazde jinak)

Celkove mi pripadaji data z noveho ARESU ucesanejsi - jeste aby ne.

Na moje pripominky (hlavne ta "Česka republika" mi pripada ostudna) z MF zatim zadna reakce.

M.

Offline Jirka

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 488
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE2
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #15 kdy: 08-09-2023, 10:56:42 »

-Neplatci vetsinou vubec nemaji element 'dic'

Jen malá poznámka DIČ nemají jen plátci DPH (jak to bylo kdysi)  ale nyní by ho měli mít všichni podnikatelé kteří jsou přihlášení k nějaké dani

Offline mbx

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: 6-17
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #16 kdy: 08-09-2023, 11:30:21 »
DIC, pokud se nepletu, meli vzdycky vsichni, jakmile byli registrovani k jakekoli dani. Ale nas stat (si) v tom nikdy neudelal jasno, takze lidi dodnes rikaji "nemam dico", a pritom ho maji. A snad i proto ho v ARESu neplatci VETSINOU nemaji, a platci VETSINOU maji.

Co musim kvitovat, ze se konecne snad naucili pracovat s kombinaci popisneho/orientacniho cisla +pismeno. Zatimco drive bylo spravnou ulici typu "Ulice ta a ta 745/5a" obvykle mozno ziskat jedine z adresy textem, ted uz to vrati 745, 45 a "a" samostatne.

M.

Offline Jan Fiala

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #17 kdy: 08-09-2023, 12:40:41 »
Mě připadá ostuda, když se pro takový rejstřík dělá nové rozhraní a zůstane celé v češtině.

Offline Marek Weyda

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 273
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: Delphi 2007, 10.1 Berlin
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #18 kdy: 08-09-2023, 14:03:11 »
DIC, pokud se nepletu, meli vzdycky vsichni, jakmile byli registrovani k jakekoli dani. Ale nas stat (si) v tom nikdy neudelal jasno, takze lidi dodnes rikaji "nemam dico", a pritom ho maji. A snad i proto ho v ARESu neplatci VETSINOU nemaji, a platci VETSINOU maji.

Přesně tak, podle DIČ není možno jednoznačně určit, zda jde nebo nejde o plátce DPH. Trochu mě s tím údajem o plátci DPH potrápili, ale mělo by to být tak, že když má firma záznam v rejstříku plátců DPH, což skutečně ARES stále zasílá, tak je prostě plátce DPH. Ale samotné přidělení DIČ ještě jednoznačně neurčuje, že je daný subjekt plátcem DPH.

Offline Marek Weyda

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 273
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: Delphi 2007, 10.1 Berlin
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #19 kdy: 08-09-2023, 14:10:54 »
Co musim kvitovat, ze se konecne snad naucili pracovat s kombinaci popisneho/orientacniho cisla +pismeno. Zatimco drive bylo spravnou ulici typu "Ulice ta a ta 745/5a" obvykle mozno ziskat jedine z adresy textem, ted uz to vrati 745, 45 a "a" samostatne.

M.

Jo, tím mě překvapili velice mile, že oddělují numerickou a alfa část čísla orientačního. Ve starém ARES byl jeden příšerný bordel - u některých firem, zřejmě ještě ze začátku podnikání v tehdejším Československu, tak údaje o adrese nebyly nikde, než v jakémsi jednom elementu - to teď je také, nově jde o element textovaAdresa. No a v tom starém ARES v databázi byl údaj o adrese naflákaný v jednom textovém řádku. Takže pro naše klienty jsme v tomto případě naprogramovali takovou pomůcku, že jim to tuto jednu řádku rozparsuje do ulice, čísla popisného, orientačního, města, PSČ a podobně a zobrazí se jim to ve formuláři, aby si to překontrolovali, jestli to je nebo není dobře. Taková primitivní AI :-) Takže pevně věřím, že s novým ARES si také udělali pořádek v těch jejich databázích. V každém případě jsem tam tento systém nechal a pokud by se stalo, že údaj by byl jenom v položce textovaAdresa, tak si to budou stále moci zpracovat jako ve starém ARES. Jinak ale oceňuji Ministerstvo financí, že jde alespoň trochu s dobou a snaží se ty jejich systémy z doby krále Klacka modernizovat. Že na JSON přešli v roce 2023 je vlastně s ohledem na naši státní správu mimořádný úspěch :-) To byla samozřejmě ironie. Obávám se, že nic moc se nezmění a státní správa bude nadále fungovat tak, jako doposud - my pracující v soukromém sektoru ji budeme živit a ona občasně vyplodí něco jako nový ARES - samozřejmě za několikanásobně vyšší cenu, než by jim to udělal průměrná softwarová společnost.

Offline Marek Weyda

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 273
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: Delphi 2007, 10.1 Berlin
nesrovnalost s kódem státu
« Odpověď #20 kdy: 08-09-2023, 14:38:43 »
Ještě varuji na nesrovnalost, co tam mají s kódem státu. V dokumentaci píší, že by to měl být třímístný číselný kód, jako vracel starý ARES.

Ale když mi přijde JSON odpověď od nich, tak zatím tam mám vždy CZ a nikoliv 203. Což je pro mě lepší, protože ve starém ARES jsme museli dělat převodní můstek mezi číselnými kódy států a jejich textovým označením. Jenom doufám, že nemají tu databázi v bordelu a občas zašlou textový údaj a občas číselný. Zatím ale dostávám vždy textový. Raději ale naprogramuji obezličku, že si budu zjišťovat, jestli položka kodStatu je textová nebo číselná, protože rozhodně mají bordel mezi dokumentací a co skutečně rozhraní ARES vrací.

Offline js@creatix.cz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #21 kdy: 13-09-2023, 16:16:26 »
Predne diky za tento dotaz; mozna nejsem sam, kdo nezaregistroval, ze stara sluzba konci!

Na takove veci pouzivam Synapsi + openSSL + LkJSON. Zakladni test mi funguje:

procedure TFrmAres23.BtTestClick(Sender: TObject);
var
 url, ico: String;
 resp: TStringList;
 J: TlkJSONobject;

begin

 url := 'https://ares.gov.cz/ekonomicke-subjekty-v-be/rest/ekonomicke-subjekty-res/' + EdICO.Text;
 resp := TStringList.Create;
 try

   if HttpGetText(url, resp) then begin

      MemoResp.Text := resp.Text;
      J := TlkJSON.ParseText(resp.Text) as TlkJSONobject;
      try
        ico := J.getString('icoId');
        MemoResp.Lines.Add(ico);
      finally
        J.Free;
      end;

   end else
      MemoResp.Text := 'error';

 finally

   resp.Free;

 end;

end;

HTH, M.

Zkoušel jsem uvedený příklad, bohužel mi to pořád vrací hlášku:
<h2>Our services aren't available right now</h2><p>We're working to restore all services as soon as possible. Please check back soon.</p>0a6QBZQAAAACrIva67ZMtS5TJz+5AQBOGUFJHMDFFREdFMDkxMAA4YWU4ZmZhNS1lNTc1LTRjMGUtYjYwNy01MDdmYTQyYThjODg=

Co je špatně?

Offline mbx

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: 6-17
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #22 kdy: 14-09-2023, 08:51:37 »
Zkus si dat cele url vcetne IC do prohlizece - funguje, ze? Odhaduju, ze nemas soucasti projektu open SSL. Pridej do uses a do adresare  k projektu dej prislusne DLL.

M.

Offline js@creatix.cz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #23 kdy: 14-09-2023, 15:05:38 »
Právě že mám. Mám i knihovny libeay32.dll a ssleay32.dll. Když zadám url do FIDDLER tak to vrátí stejnou chybu.

uses httpSend, ssl_OpenSSL;

procedure TForm1.FormShow(Sender: TObject);
var
  url, ico: String;
  resp: TStringList;
begin
  url := 'https://ares.gov.cz/ekonomicke-subjekty-v-be/rest/ekonomicke-subjekty-res/66376670';
  resp := TStringList.Create;
  try
    if HttpGetText(url, resp) then
      memFrom.Text := resp.Text
   else
      memFrom.Text := 'error';
  finally
   resp.Free;
  end;
end;

Offline cadsky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: rio
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #24 kdy: 14-09-2023, 15:15:42 »
Právě že mám. Mám i knihovny libeay32.dll a ssleay32.dll. Když zadám url do FIDDLER tak to vrátí stejnou chybu.

Dotaz také zněl, zda to funguje v případě zadání řádku do prohlížeče.
Já používám MVCFramework takto:
    var lClient := TMVCRESTClient.New.BaseURL(AUrl);
    var PostResult := lClient.Post('', AParam);

Offline KarelHorky

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 299
  • Karma: 10
    • Verze Delphi: XE6, Delphi 10.2 Tokyo
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #25 kdy: 14-09-2023, 15:26:35 »
V prohlížeči (používám Firefox) to funguje taky, vrací se čisté JSON. Zkus si změnit adresu, dej pouze /ekonomicke-subjekty/ bez -res:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. url := 'https://ares.gov.cz/ekonomicke-subjekty-v-be/rest/ekonomicke-subjekty/66376670';
Budeš to mít i s DIČ.
Win10 Prof 64b, Firebird 2.5

Offline soko.ban

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 50
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: RAD Studio 12
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #26 kdy: 14-09-2023, 15:49:29 »
Použij komponenty Delphi a nemusíš se zaobírat s SSL.

Kód: Delphi [Vybrat]
  1.  
  2. uses
  3.   REST.Types, REST.Client, REST.Utils, REST.HttpClient;
  4.  
  5.   var LICO := '45274649';
  6.   var LRESTClient := TRESTClient.Create('https://ares.gov.cz/ekonomicke-subjekty-v-be/rest');
  7.   var LRESTRequest := TRESTRequest.Create(nil);
  8.   try
  9.     LRESTRequest.Client := LRESTClient;
  10.     LRESTRequest.Resource := 'ekonomicke-subjekty-res/' + LICO;
  11.     LRESTRequest.Accept := 'application/json';
  12.     LRESTRequest.Method := rmGET;
  13.     LRESTRequest.Execute;
  14.     var LStatusCode := LRESTRequest.Response.StatusCode;
  15.     ShowMessage(LRESTRequest.Response.JSONText);
  16.   finally
  17.     LRESTClient.Free;
  18.     LRESTRequest.Free;
  19.   end;
  20.  

Offline js@creatix.cz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #27 kdy: 14-09-2023, 16:31:06 »
Ano, v prohlížeči mi to funguje.
Bohužel to musí jít zkompilovat i v Delphi 7...

Offline mbx

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: 6-17
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #28 kdy: 14-09-2023, 21:39:28 »
Me to chodi i v D6 :)
Zkus si to odkrokovat do Synapse a zkontroluj si, ze tam proleze fakt spravna url a zda se opravdu pouzije ssl.
Pripadne, pokud nebudes uspesny, posli na soukrome nejaky minimalni testovaci projekt a ja se pokusim na to podivat.

M.

Offline js@creatix.cz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #29 kdy: 15-09-2023, 09:56:42 »
Vyřešeno, problém byl ve verzi synapse, musel jsem stáhnout synalist.

Děkuji všem za podporu.

Offline js@creatix.cz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #30 kdy: 15-09-2023, 10:02:02 »
Ještě jeden dotaz. Místo názvu soudu mi to vrací pouze jeho kód. Jak získám číselník soudů?

Díky

Offline geby

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 245
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 7, 2007, XE2, 10.2
    • Synapse
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #31 kdy: 16-09-2023, 22:16:29 »
Excellent
Rated 1 time
Když už aktualizuješ verzi Synapse, bylo by dobré modernizovat i OpenSSL na verzi 3.0.x a použít unitu ssl_openssl3.

Offline js@creatix.cz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #32 kdy: 18-09-2023, 20:07:43 »
Zkoušel už někdo zjistit údaje o obchodním rejstříku? Spisovou značku najdu, soud ale pouze zkratkou. Vyřešil jste to někdo?

Díky za rady

Offline mbx

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: 6-17
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #33 kdy: 18-09-2023, 21:03:33 »
Nezkousel, nastesti nepotrebujeme. Mohu se zeptat, k jakemu ucelu tyto udaje o rejstriku vyuzivas?

Zato jsem dnes zjistil, ze maji spatne dic u subjektu se skupinovym dic. Stary Ares vraci "skupinove dic", ten novy ic bez "CZ", takze blbe.

Take si pisu s nejakou pani z MF, vyzivne. Napr. chybejici CZ v dic pry "opravi v pristi verzi" - takze pozor na to, pocitat s tim, ze dnes CZ neni ale zitra mozna uz bude.

Jo, a stalo to 52M+.
https://smlouvy.gov.cz/smlouva/18904503

M.

Offline js@creatix.cz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #34 kdy: 19-09-2023, 06:46:17 »
Potřebuji to pro mého dlouholetého zákazníka.

Offline Marek Weyda

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 273
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: Delphi 2007, 10.1 Berlin
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #35 kdy: 19-09-2023, 09:47:10 »
Zkoušel už někdo zjistit údaje o obchodním rejstříku? Spisovou značku najdu, soud ale pouze zkratkou. Vyřešil jste to někdo?

Díky za rady

Já jsem žádný číselník nenašel a kolegyně odkudsi stáhla zkratky soudů, které zdá se pasují na to, co zasílá nový ARES. Někde to vygooglila. Já jsem také vygooglil nějaké zkratky, ty ale nepasovaly. Musí to být zkratky, kde například KSCB je Krajský soud v Českých Budějovicích a podobně. Jinak pro nás je to určitě důležitý údaj, protože na kartě firmy i v klientovi máme položku Registrace a ta se skládá se soudu, a spisové značky (skládá se z oddílu a vložky). A dávat tam soud zkratkou je prostě prasárna a zákazníci jsou navíc z minula zvyklý na plný název.

Jinak mě nepřekvapuje, že i nová vláda tvoří IT nesmysly. Piráty bych nikdy nevolil, jejich IT sliby jsou akorát teorie, kterou probírají někde v zahulené čajovně. Ale praxi neumí a ve státní správě jí podle mě nebude umět nikdy nikdo. Je pravda, že Ministerstvo financí neovládají, ale jsou v koalici a honosili se tím, že IT zlepší ve státní správě obecně. Bylo jasné, že jsou to jenom kecy a když je vidím a poslouchám, tak je mi jasné, že tudy cesta nevede.

Offline js@creatix.cz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #36 kdy: 19-09-2023, 16:23:20 »
Zkoušel už někdo zjistit údaje o obchodním rejstříku? Spisovou značku najdu, soud ale pouze zkratkou. Vyřešil jste to někdo?

Díky za rady

Já jsem žádný číselník nenašel a kolegyně odkudsi stáhla zkratky soudů, které zdá se pasují na to, co zasílá nový ARES. Někde to vygooglila. Já jsem také vygooglil nějaké zkratky, ty ale nepasovaly. Musí to být zkratky, kde například KSCB je Krajský soud v Českých Budějovicích a podobně. Jinak pro nás je to určitě důležitý údaj, protože na kartě firmy i v klientovi máme položku Registrace a ta se skládá se soudu, a spisové značky (skládá se z oddílu a vložky). A dávat tam soud zkratkou je prostě prasárna a zákazníci jsou navíc z minula zvyklý na plný název.

Jinak mě nepřekvapuje, že i nová vláda tvoří IT nesmysly. Piráty bych nikdy nevolil, jejich IT sliby jsou akorát teorie, kterou probírají někde v zahulené čajovně. Ale praxi neumí a ve státní správě jí podle mě nebude umět nikdy nikdo. Je pravda, že Ministerstvo financí neovládají, ale jsou v koalici a honosili se tím, že IT zlepší ve státní správě obecně. Bylo jasné, že jsou to jenom kecy a když je vidím a poslouchám, tak je mi jasné, že tudy cesta nevede.

Můžete mi prosím ten číselník poskytnout?

Děkuji

Offline js@creatix.cz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #37 kdy: 19-09-2023, 16:27:44 »
Našel jsem pouze toto, nevím, zda je to kompletní:

MSPH Městský soud v Praze
KSPH Krajský soud v Praze
KSCB Krajský soud v Českých Budějovicích
KSTB Krajský soud v Českých Budějovicích - pobočka v Táboře*
KSPL Krajský soud v Plzni
KSKV Krajský soud v Plzni - pobočka v Karlových Varech*
KSUL Krajský soud v Ústí nad Labem
KSLB Krajský soud v Ústí nad Labem - pobočka v Liberci*
KSHK Krajský soud v Hradci Králové
KSPA Krajský soud v Hradci Králové - pobočka v Pardubicích
KSBR Krajský soud v Brně
KSJI Krajský soud v Brně - pobočka v Jihlavě*
KSZL Krajský soud v Brně - pobočka ve Zlíně*
KSOS Krajský soud v Ostravě
KSOL Krajský soud v Ostravě - pobočka v Olomouci*
VSPH Vrchní soud v Praze
VSOL Vrchní soud v Olomouci
NSCR Nejvyšší soud

Offline Marek Weyda

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 273
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: Delphi 2007, 10.1 Berlin
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #38 kdy: 19-09-2023, 21:31:52 »
Můžete mi prosím ten číselník poskytnout?

Děkuji

Jojo, vytáhnul jsem to z našeho software, dělala to ta kolegyně, netuším, kde ty zkratky našla, někde na Google. Je to toto:

  if sZkratkaSoudu = 'MSPH' then
    Result := 'Městský soud v Praze'
  else if sZkratkaSoudu = 'KSPH' then
    Result := 'Krajský soud v Praze'
  else if sZkratkaSoudu = 'KSCB' then
    Result := 'Krajský soud v Českých Budějovicích'
  else if sZkratkaSoudu = 'KSTB' then
    Result := 'Krajský soud v Českých Budějovicích – pobočka v Táboře'
  else if sZkratkaSoudu = 'KSPL' then
    Result := 'Krajský soud v Plzni'
  else if sZkratkaSoudu = 'KSKV' then
    Result := 'Krajský soud v Plzni – pobočka v Karlových Varech'
  else if sZkratkaSoudu = 'KSUL' then
    Result := 'Krajský soud v Ústí nad Labem'
  else if sZkratkaSoudu = 'KSLB' then
    Result := 'Krajský soud v Ústí nad Labem – pobočka v Liberci'
  else if sZkratkaSoudu = 'KSHK' then
    Result := 'Krajský soud v Hradci Králové'
  else if sZkratkaSoudu = 'KSPA' then
    Result := 'Krajský soud v Hradci Králové – pobočka v Pardubicích'
  else if sZkratkaSoudu = 'KSBR' then
    Result := 'Krajský soud v Brně'
  else if sZkratkaSoudu = 'KSJI' then
    Result := 'Krajský soud v Brně – pobočka v Jihlavě'
  else if sZkratkaSoudu = 'KSZL' then
    Result := 'Krajský soud v Brně – pobočka ve Zlíně'
  else if sZkratkaSoudu = 'KSOS' then
    Result := 'Krajský soud v Ostravě'
  else if sZkratkaSoudu = 'KSOL' then
    Result := 'Krajský soud v Ostravě – pobočka v Olomouci'
  else if sZkratkaSoudu = 'VSPH' then
    Result := 'Vrchní soud v Praze'
  else if sZkratkaSoudu = 'VSOL' then
    Result := 'Vrchní soud v Olomouci'
  else if sZkratkaSoudu = 'NSCR' then
    Result := 'Nejvyšší soud České republiky'
  else
    Result := sZkratkaSoudu;
« Poslední změna: 19-09-2023, 21:33:36 od Marek Weyda »

Offline Marek Weyda

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 273
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: Delphi 2007, 10.1 Berlin
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #39 kdy: 19-09-2023, 21:42:42 »
Tak jsem našel místo, kde je ten číselník soudů uvedený, pokud je to platné i dnes a máme 18 soudů poskytujících zápis do obchodního rejstříku, tak máme ty zkratky správně.

Zde je odkaz: https://iuridictum.pecina.cz/w/Soudn%C3%AD_rejst%C5%99%C3%ADk

Offline Jirka

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 488
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE2
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #40 kdy: 25-09-2023, 08:58:19 »
Take si pisu s nejakou pani z MF, vyzivne. Napr. chybejici CZ v dic pry "opravi v pristi verzi" - takze pozor na to, pocitat s tim, ze dnes CZ neni ale zitra mozna uz bude.

Tak už to opravili. A teď abych tu opravu  "opravil" i já  ???

EDIT : Už opravili i "Česká republika"
« Poslední změna: 25-09-2023, 09:07:51 od Jirka »

Offline Jan Fiala

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
Re:Nové Ares - Administrativní registr ekonomických subjektů
« Odpověď #41 kdy: 25-09-2023, 09:34:43 »
Citace
"Vážení uživatelé,
děkujeme za vaše podněty k pilotnímu provozu nového informačního systému ARES, který je dostupný na adrese https://ares.gov.cz.
Na základě zpětné vazby jsme se rozhodli prodloužit souběžný provoz původního a modernizovaného informačního systému ARES do 31. 10. 2023."