Autor Téma: FastReport-umístění obrázku  (Přečteno 581 krát)

Offline egroups

• Mladík
  • **
FastReport-umístění obrázku
« kdy: 14-09-2023, 13:17:59 »
Zdravím vespolek,používám "ořezanou" verzi FastReport Embarcadero v Delphi 10.2,tudíž verze 5.
Dostal jsem za úkol nacpat na fakturu QR kód pro platbu.Problém je,že ořezaná verze neumí QR kód.
Snažím se to obejít tak,že na fakturu umístím obrázek,do kterého posléze vygeneruju kód pomocí ZXing.
Potřebuji,aby ten obrázek byl vždy na konci stránky při pravém okraji,tam tisknu sumární údaje.
Už se mi postupným laborováním docílit správnou vertikální i horizontální umístění.
Problém je v tom,že to vždy vytiskne na první stranu.U jednostránkových faktur to nevadí,ale v praxi zcela určitě budou i vícestránkové a mi se nedaří zajistit,aby se to skutečně vytisklo až na té poslední stránce,kde jsou sumáře.

Neporadil by někdo,jak to udělat?

Zvláštní je,vertikální polohu počítám tak,že spočítám všechny Bandy nad hlavičkou sumářů a předpokládal jsem,že to spočítá úplně všechny,ale ono to stejně jakoby spočítalo jen na první stránce,tj nepočítá všechny "řádky".

Ještě jsem zapoměl dodat,že vše tvořím v runtime,ne ze šablony.
« Poslední změna: 14-09-2023, 13:30:11 od egroups »

Offline Jan Fiala

• Hrdina
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
Re:FastReport-umístění obrázku
« Odpověď #1 kdy: 14-09-2023, 13:31:59 »
Osobně bych volil umístění v hlavičce vedle platebních údajů - tam to čekám jaksi přirozeně.

Offline egroups

• Mladík
  • **
« Odpověď #2 kdy: 14-09-2023, 13:57:14 »
Tam nemůžu,rozbil bych komplet hlavičku,musím to mít dole.Nicméně byl by stejný problém s tím umístěním,jako teď,obecně je jedno,kam to vrazím.

Offline Stanislav Hruška

• Padawan
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
« Odpověď #3 kdy: 14-09-2023, 14:01:12 »
Nejde použiť Band (už si nepamätám názvy) pre pätu zostavy?
Alebo použiť Child.
Win11 64b, Delphi 12.2, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline KarelHorky

• Hrdina
    • Verze Delphi: XE6, Delphi 10.2 Tokyo
« Odpověď #4 kdy: 14-09-2023, 14:19:00 »
Taky myslím, že to patří k bankovnímu spojení v hlavičce, ale budiž. Dal bych to do bandu ReportSummary, to bude vždy na konci, i když to nemusí být konec stránky. Nebo zapnout dva průchody, aby se spočítaly přesně stránky, pak to dát do PageFooter a vytisknout to na stránce, kde aktuální stránka = TotalPages. Ale jak to udělat v runtime návrhu už neporadím, reporty si dělám předem a pak je přikládám k aplikaci jako resource.
Win10 Prof 64b, Firebird 2.5

Offline egroups

• Mladík
  • **
« Odpověď #5 kdy: 14-09-2023, 15:15:04 »
Po cestě domů se mi to rozleželo v hlavě a máte pravdu, musím to zakomponovat do hlavičky.Akorát nevím jak, hlavička je v podstatě MasterData o 6 sloupcích:Label,:,Value,Label,:,Value
Jelikož s obrázkem pracuju poprvé, netuším,jak bych do té tabulky vrazil obrázek, který bude samozřejmě vyšší, než řádky.Navíc zákazníci mají různé šablony, takže to budu muset udělat tak, že pokud v šabloně bude QRCode,tak to podle toho "namalovat" v příslušné buňce.