Autor Téma: Delphi 12 dostupné  (Přečteno 3968 krát)

Offline Radek Červinka

• Administrátoři
  • Padawan
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #45 kdy: 22-11-2023, 12:23:41 »
Tohle mi připadá jako větší průšvih :-( Už při čtení novinek, kde tuhle novinku zmiňovali, mi zatrnulo, jestli to mají opravdu pořádně vyzkoušené...
https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-43274

Pro mne dostatečný důvod k tomu, abych Delphi 12 zatím nepoužíval.

je to prusvih, podle vseho jako docasne reseni vypnout Optimalizace :-(
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline soko.ban

• Mladík
  • **
    • Verze Delphi: RAD Studio 12.1 (Začínal jsem s Delphi 2)
« Odpověď #46 kdy: 22-11-2023, 16:58:35 »
Excellent
Rated 1 time
No ty inline variables jsou docela návykový a v kratších fcích je vždy používám. Akorát mě děsně vytáčí, že u nich nefunguje našeptávání. Jakmile ten bazmek neví jakýho typu je ta proměnná, tak nic nenapoví. Grrrr.

Offline martinnr

• Plnoletý
    • Verze Delphi: 7,2009,XE7
« Odpověď #47 kdy: 23-11-2023, 13:41:58 »
Tohle mi připadá jako větší průšvih :-( Už při čtení novinek, kde tuhle novinku zmiňovali, mi zatrnulo, jestli to mají opravdu pořádně vyzkoušené...
https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-43274

Pro mne dostatečný důvod k tomu, abych Delphi 12 zatím nepoužíval.

dpr na tej stranke obsahuje chybu - je tam
"Result := AWorkFinish - (Hour - 24)..."
a aby to ukazalo nepsravny vysledok, ma tam byt:
"Result := AWorkFinish - (Hour div 24)..."

Offline JaroB

• Guru
    • Verze Delphi: XE8, Sydney
« Odpověď #48 kdy: 23-11-2023, 20:09:01 »
Pro vás, kdo ještě užíváte RxLibrary, tak je tu http://micrel.cz/RxLib/dfiles.htm aktualizovaná verze pro Delphi 12.
 ;)

Offline Lukas1562

• Nováček
  • *
    • Verze Delphi: Delphi 11.3 Professional, Delphi 12 Professional
« Odpověď #49 kdy: 14-03-2024, 14:42:33 »
Ahoj,
programuji spíše pro zábavu či k usnadnění činností ve svém povolání technika, tudíž se předem omlouvám, pokud se nebudu vyjadřovat úplně přesně.
Mám napsánu servisní utilitu v Delphi s využitím VCL Win32, která jsem postupně lokalizoval do 3 jazyků abych ji poskytl i zahraničním kolegům. V Delphi 11.3 Prof jsem s tím neměl problém, vše fungovalo dle mých představ. Nicméně nyní zkouším přejít na Delphi 12 Prof a tom je s tou lokalizací problém již při otevření projektu, hlásí to chybu: "The project can not be loaded because the required personality W32ResourceDLLPersonality is not available. Unable to create project C:\Users\.........\Projects\gen3ETH\ENG\G3_ENG.bdsproj." po potvrzení se toto opakuje ještě pro němčinu a češtinu následně se projekt načte, ale lokalizace jsou z něj odstraněny.
Neporadili byste mi, jak toto vyřešit? Zda je potřeba ve vývojovém prostředí něco přenastavit apod.? Předem díky.

Offline vandrovnik

• Padawan
    • Verze Delphi: 11.3
« Odpověď #50 kdy: 14-03-2024, 14:48:21 »
Mám napsánu servisní utilitu v Delphi s využitím VCL Win32, která jsem postupně lokalizoval do 3 jazyků abych ji poskytl i zahraničním kolegům.

Ahoj,

já už nepoužívám nástroje, které byly součástí Delphi - přešel jsem na BTM ( https://bitbucket.org/anders_melander/better-translation-manager/src/master/ ). V Delphi tím pádem nemám projekt pro ty další jazyky. BTM mi funguje lépe, rychleji než byl ETM od Delphi. Výsledkem jsou pak soubory s příponou .DEU apod., což je asi stejné jako tomu bylo u ETM.

Offline Radek Červinka

• Administrátoři
  • Padawan
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
« Odpověď #51 kdy: 14-03-2024, 15:03:12 »
Ahoj,
programuji spíše pro zábavu či k usnadnění činností ve svém povolání technika, tudíž se předem omlouvám, pokud se nebudu vyjadřovat úplně přesně.
Mám napsánu servisní utilitu v Delphi s využitím VCL Win32, která jsem postupně lokalizoval do 3 jazyků abych ji poskytl i zahraničním kolegům. V Delphi 11.3 Prof jsem s tím neměl problém, vše fungovalo dle mých představ. Nicméně nyní zkouším přejít na Delphi 12 Prof a tom je s tou lokalizací problém již při otevření projektu, hlásí to chybu: "The project can not be loaded because the required personality W32ResourceDLLPersonality is not available. Unable to create project C:\Users\.........\Projects\gen3ETH\ENG\G3_ENG.bdsproj." po potvrzení se toto opakuje ještě pro němčinu a češtinu následně se projekt načte, ale lokalizace jsou z něj odstraněny.
Neporadili byste mi, jak toto vyřešit? Zda je potřeba ve vývojovém prostředí něco přenastavit apod.? Předem díky.

V GetIt hledej translation, je to jako separatni balicek
Embarcadero MVP - Czech republic