Autor Téma: Delphi 12 dostupné  (Přečteno 3282 krát)

Offline jirka52

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 157
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7,D10.2, D11.2
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #30 kdy: 15-11-2023, 10:52:04 »
Ukládám blob do streamu a ten načítám. Blob je obyčejný xml soubor.
V Options mám obojí zapnuto (true)

Blob načítám klasicky:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. procedure TMainForm.GetBlobFromDB(const APri_Id: Integer);
  2. var
  3.   myStream: TMemoryStream;
  4. begin
  5.   Dm.sqReportFiles.Close;
  6.   Dm.sqReportFiles.Params[0].Value := APri_Id;
  7.   Dm.sqReportFiles.Open;
  8.   myStream := TMemoryStream.Create;
  9.   try
  10.     Dm.sqReportFilesPRI_REPORT.SaveToStream(myStream);
  11.     myStream.Position := 0;
  12.    //a tady už je to rozbité
  13.   finally
  14.     myStream.Free;
  15.   end; {try}
  16.   Dm.sqReportFiles.Close;
  17. end;
  18.  

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 3472
  • Karma: 112
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #31 kdy: 15-11-2023, 10:57:07 »
V Options mám obojí zapnuto (true)

No čekal jsem, že řekneš, že se to chová stejně když obě změníš. Tj. že to zkusíš.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline jirka52

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 157
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7,D10.2, D11.2
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #32 kdy: 15-11-2023, 11:22:55 »
Vypnul jsem to a pořád stejné - prázdný blob.
Omlouvám se, od rána jenom běhám po fabrice a nejsem u PC.
U jiného projektu, kdy stahuju z databáze pdf, tak to funguje i 64 bitů OK.
Budu nad tím dál bádat
« Poslední změna: 15-11-2023, 11:31:28 od jirka52 »

Offline jirka52

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 157
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7,D10.2, D11.2
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #33 kdy: 15-11-2023, 11:41:38 »
Ahoj.
Heuréka, našel jsem to.
Delphi 12, 64 bit při použití Dbexpresu a komponenty "TSQLDataSet" vrací prázdný blob.
Když si ale připojím TClientDataSet pomocí TDataSetProvideru, tak TClienDataset vrací blob v pořádku.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 3472
  • Karma: 112
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #34 kdy: 15-11-2023, 15:36:40 »
Asi jo - tady je nejake info:  https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-43326

Ahoj.
Heuréka, našel jsem to.
Delphi 12, 64 bit při použití Dbexpresu a komponenty "TSQLDataSet" vrací prázdný blob.
Když si ale připojím TClientDataSet pomocí TDataSetProvideru, tak TClienDataset vrací blob v pořádku.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline jirka52

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 157
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7,D10.2, D11.2
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #35 kdy: 15-11-2023, 17:01:53 »
Díky všem za pomoc  ;)

Offline soko.ban

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 53
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: RAD Studio 12.1 (Začínal jsem s Delphi 2)
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #36 kdy: 20-11-2023, 14:06:02 »
Hm, 12 docela zklamání.
IDE je stále stejný opruz. Našeptávání po chvíli přestane fungovat a je nutný restart, občas se po zavření posledního okna s editorem nějak záhadně vyprázdní i postranní panely a pomůže jenom restart, Rename v Refactor menu mám pořád šedivý. Taky by už konečně mohli přidat rychlé hledání fce, aby člověk nemusel instalovat Navigator (Ctrl+G).
Na malých projektech to celkem jde, ale u velkého projektu, kde je hodně unit, form, frame to je docela bída. Změna deklarace, nebo přidání třídy začne házet internal error a musí se dát build.
Trochu se to zlepšilo, abych jim nekřivdil, ale starý bolesti trvají.
Aspoň, že tam konečně dali ty víceřádkový stringy. Trvalo to jen 20 let.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 3472
  • Karma: 112
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #37 kdy: 20-11-2023, 14:13:04 »
Rename v Refactor menu mám pořád šedivý.

Zaskrtnul jsi pri instalaci Modeling, jak jsem psal https://delphi.cz/post/Delphi-12-Athens-dostupne.aspx ?


Embarcadero MVP - Czech republic

Offline soko.ban

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 53
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: RAD Studio 12.1 (Začínal jsem s Delphi 2)
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #38 kdy: 20-11-2023, 14:45:01 »
Aha, to si nejsem jist. Tvůj článek jsem četl hned jak vyšel, ale instaloval jsem to až za pár dní, takže jsem na to zapomněl. Určitě jsem zaškrtl TeeChart a odškrtl Interbase.

Edit: tak když se kouknu do Tools/Manage features, tak mám zatrhnuto to co si pamatuju, že jsem zaškrtl (Samples, Help, Fonts, TeeChart, DUnit) a dokonce i Modeling. Takže ho nainstalovaný mám.

Vím, že mi refaktoring občas fungoval, ale nevysledoval jsem jak. Po pravdě se bez toho dokážu obejít, ale kdyby to fungovalo, tak bych to asi občas použil.
« Poslední změna: 20-11-2023, 14:55:26 od soko.ban »

Offline jirka52

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 157
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7,D10.2, D11.2
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #39 kdy: 21-11-2023, 12:14:32 »
Mám vysledovaný, že refaktoring nefunguje, když máš "inline variables".

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 7392
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #40 kdy: 21-11-2023, 12:28:05 »
Potvrdzujem to na základe príspevkov na DelphiPraxis.
Osobne som to nikdy neskúsil.
Ak si dobre pamätám, tak sa to týka aj formátovania. Preto používajú MMX a/alebo GExperts
Win11 64b, Delphi 11.3.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 3472
  • Karma: 112
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #41 kdy: 21-11-2023, 12:41:16 »
Mám vysledovaný, že refaktoring nefunguje, když máš "inline variables".

Ano, puvodni refaktoring ja psany v .NET a jeste je tam nejaky hacek pro který je problém to udrzovat, proto je separovan do "Modeling", kde jsou dalsi balicky odsouzené k nahrazení (UML), resp. doinstalaci kdyz to nekdo bude potrebovat. Mimochodem separace .NET částí velmi zrychlila IDE a zlepšila stabilitu, a i po doinstalovani je výsledek lepší než v D11.

Proto nepodporuje inline, protoze se pocita, ze se co nejdrive nahradi.
Ale jinak na jine na klasicke konstrukce funguje dobre, ja ho pouzivam hlavne prave na Rename. Proto mne prekvapuje, ze to puvodnimu tazateli nefunguje.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline jirka52

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 157
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7,D10.2, D11.2
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #42 kdy: 22-11-2023, 05:54:21 »
A co jim ještě nefunguje, je formátování kódu - klávesová zkratka Ctrl + D v případě, kdy si zadáte
jimi nově nadefinovaný řetězec začínající 3 apostrofy.
Schválně si to vyzkoušejte, rozhodí to celej kód

Offline vandrovnik

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1571
  • Karma: 52
    • Verze Delphi: 11.3
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #43 kdy: 22-11-2023, 11:30:21 »
Tohle mi připadá jako větší průšvih :-( Už při čtení novinek, kde tuhle novinku zmiňovali, mi zatrnulo, jestli to mají opravdu pořádně vyzkoušené...
https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-43274

Pro mne dostatečný důvod k tomu, abych Delphi 12 zatím nepoužíval.
« Poslední změna: 22-11-2023, 11:33:11 od vandrovnik »

Offline jirka52

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 157
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7,D10.2, D11.2
Re:Delphi 12 dostupné
« Odpověď #44 kdy: 22-11-2023, 12:09:55 »
Taky už jsem zpět na D11.3