FreePascal (FPC) a Lazarus > Obecné

Lazarus - odkaz na komponet v inom formulári

(1/1)

Slavomir:
Ahojte,
prosím o radu. V hlavnom formulári mám PNG obrázky (ikony) vložené do TImageListu (napr. s názvom IMGLIST). Vo viacerých formulároch mám komponenty TImage, v ktorých môžem cez vlastnosť Images a ImageIndex použiť IMGLIST z hlavného formulára (cez vlastnosť komponenty Images sa IMGLIST zobrazuje automaticky). Niektoré formuláre majú ale prázdny zoznam v poli Images, takže musím IMGLIST z hlavného formulára priradiť ručne (napr. v procedúre OnCreate) k TImage (čomu sa chcem vyhnúť). Prečo je IMGLIST z hlavného formulára niektorých formulároch na komponente TImage v zozname Images automaticky a niekde tam nie je nič (rozbaľovací zoznam je úplne prázdny)? Pritom v sekcii USES mám priradenú jednotku hlavného formulára v každej jednotke.
Vopred ďakujem za nakopnutie.

Slavomir:
Pre lepšie pochopenie pridávam obrázok z dvoch rôznych formulárov. Na prvom sú dotiahnuté Images z hlavného formulára, na druhom nie je nič. :(

Slavomir:
Dnes sa mi problém podarilo vyriešiť tak, že som jednotku (unit), ktorá nezobrazovala zoznamy "Images" v ObjectInspectore, znovu pridal do projektu (hoci tam určite bola). Ihneď sa dali priradiť Images k jednotlivým TImage.
Ani neviem, ako prišla tá myšlienka na pridanie jednotky do projektu, ale bola nápomocná. :D

Navigace

[0] Seznam témat

Přejít na plnou verzi