Autor Téma: Spracovanie vystupu z comand-line nastroja (Windows)  (Přečteno 834 krát)

Offline Daniel_Andrascik

• Guru
    • Verze Delphi: D2007, D10.4
Zdravim pani

Nerobil niekto z vas GUI nadstavbu na nejaky/akykolvek comand-line tool pod windowsom?

Ja viem, uz som videl aj vygooglim 80 examplov ako presmerovat asi pomocou createporcess api vystup z konzoli do neviem nejakeho streamu alebo co, presne si to uz nepamatam. Raz som si to aj vyskusal, viem ze urcite aj v JCL maju na to funkciu/e.

Ide mi ale ci s tym niekto ma trosku rozsiahlejsie skusenosti, pretoze ak sa do toho pustim tak to bude docela masivne narabanie a viem si predstavit ze ako to uz v zivote programatora byva tak demo funguje pekne, ale pri masivnejsom nasadeni zacnu vyletovat access violations a IO erors hore dole az sa nebudem stihat cudovat. Nehovoriac o tom ze malo by to fungovat minimalne od Win7 po Win11 (a viac) 32bit aj 64bit...

Nastastie dany comand-line nastroj podoruje JSON vypis do konzoli, ale tie vypisy budu aj celkom rozsiahle, tak sa tu takto pytam kym stravim vikend nad experimentami ze ako mi to nefunguje ako som si myslel, ci tu ma s tym niekto nejaku rozsiahlejsiu skusenost a ci mate nejake odporucania...

Pekny vikend prajem

Offline jirka52

• Plnoletý
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7,D10.2, D11.2, D12.1, D12.2
Re:Spracovanie vystupu z comand-line nastroja (Windows)
« Odpověď #1 kdy: 11-03-2024, 12:01:34 »
Zkus JVCL - https://wiki.delphi-jedi.org/wiki/JVCL_Help:TJvCreateProcess.CommandLine
Příklad je v uveden v examples:
\Jedi\jvcl-master\jvcl\examples\JvCreateProcess

Offline chaloup

• Plnoletý
    • Verze Delphi: Delphi 12.2

Offline Jan Fiala

• Hrdina
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
« Odpověď #3 kdy: 11-03-2024, 20:19:52 »
Zkousel jsem jich spoustu a vzdy se najde pripad, kdy to nefunguje. Staci, aby autor nasyroje pouzil nejaky nestandardni vystup.
JBCL je cesta, dalsi treba TDosCommand

Offline JaroB

• Guru
    • Verze Delphi: XE8, Sydney
« Odpověď #4 kdy: 12-03-2024, 17:28:02 »
TDosCommad je docela dobrý, používám ho ve starší modifikaci a funguje dobře

Offline Daniel_Andrascik

• Guru
    • Verze Delphi: D2007, D10.4
« Odpověď #5 kdy: 20-03-2024, 18:32:25 »
Vdaka za odpovede.

Trosku som to odlozil ale ta doba kedy sa tomu naspat budem venovat sa celkom blizi.

Medzicasom som zlahka brouzdal netom a narazil som napriklad na chlapika ktory mal s tym problem napriklad vtedy ak ta konzolovka vracala velke mnozstvo dat, viac ako su standardne velkosti pipe buffra a cele mu to zamrzalo. Co ja viem tak standardna velkost pipe buffra je 64kB, tak nejak mi to ostalo v pamati neviem odkial. Tak snad vacsie resulty citat nebudem, no uvidime 🤷