Autor Téma: eshop  (Přečteno 595 krát)

Offline Stanislav Hruška

• Padawan
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
eshop
« kdy: 23-02-2024, 21:58:24 »

Keďže nemám čo robiť, tak mi bola ponúknutá možnosť "vyrábať" grafické prostredie pre e-shopy. Vo Visual Studiu. Bol mi odporúčaný kodek CMS. Našiel som Matter CMS - asi to je to, čo mal na mysli ponúkajúci. Tvrdil mi, že to budem robiť vizuálne a nebudem musieť písať žiaden kód. Po krátkom surfovaní nemám ten pocit vizuálnej práce.
Z VS som zdesený a Matter CMS som z videí veľmi nepochopil. Pokladám za prvotný šok

Skôr než budem konzultovať moje zistenia s ponúkajúcim, tak by som rád vedel nejaké veci:
  • Pozeral som na VS a Matter CMS zle? Je tam tá vizuálna práca?
  • Je možné danú požiadavku splniť v Delphi tak, aby si samotný kód písali v niečom inom?
  • Viete mi poradiť ako na to čo najjednoduchšie?

Ďakujem.
Win11 64b, Delphi 11.3.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Slappy

• Hrdina
  • Slappy
    • Verze Delphi: 11 Alexandria + Vsetky :)
    • unSigned
Re:eshop
« Odpověď #1 kdy: 26-02-2024, 06:56:09 »
Myslis https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=eliostruyf.vscode-front-matter-beta ?

To je pre VS Code.

Predpokladam, ze ide o nieco take, ze nejaky CMS (eshop) vytvoris nejaky nove design (v zmysle nieco ako template), ale pride mi to viac ako tvorba grafiky: HTML/CSS/Photoshop a tak?

Programovat netreba to je pravda, avsak tiez to nejde len tak. A s Delphi to nema teda naozaj nic...
Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup. Rozsirenie pre Visual Studio a RAD Studio pre tvorbu NSIS a Inno Setup instalatorov.

Offline Stanislav Hruška

• Padawan
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
Re:eshop
« Odpověď #2 kdy: 26-02-2024, 09:58:12 »
Ďakujem.
Ten Matter CMS je aj pre (komplet) VS.
Dostal som teraz nejaké ďalšie informácie.
  • Vraj na to existuje doplnok. Nevedel si spomenúť ako sa to volá. Pošle mi to. Po preskúmaní sa ozvem
  • Má to byť PHP
Ja som mal na mysli GUI - komponenty. Nič také ako Photoshop.
Win11 64b, Delphi 11.3.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.