Autor Téma: Resuource error  (Přečteno 732 krát)

Offline vandrovnik

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1567
  • Karma: 52
    • Verze Delphi: 11.3
Re:Resuource error
« Odpověď #15 kdy: 11-05-2024, 15:33:41 »
A nezkoušel jsi napsat na podporu TMS? Protože to asi je něco od nich, ne?

Offline Daniel_Andrascik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 575
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, D10.4
Re:Resuource error
« Odpověď #16 kdy: 11-05-2024, 15:35:04 »
Myslím, že ve tvém případě by mohl být pro hledání efektivnější ProcMon
https://learn.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/procmon

Oukej, diky za tip. Vyskusal som a zistil som ze ked sa brcc32 snazi otvorit ten imaginarny FNC.RC subor tak je spusteny s nasledujucou command lajnou:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. "c:\program files (x86)\embarcadero\studio\21.0\bin\brcc32.exe"  
  2. -dDEBUG
  3. -i"Vela vela ciest"
  4. "X:\!!_ASlibEx_!!\!!_TestSuite_!!\Third_party_tester\res\tmp1DA8.tmp"
  5. -fopng_images.res
  6.  

Takze sa snazi skompilovat subor tmp1DA8.tmp ktory bohuzial zatial neviem odchytit lebo sa okamzite zmaze ale ano podla logu ten subor vytvara proces bds.exe. Ma niekto tusenia na zaklade coho? A ako ho odchytit?


Offline vandrovnik

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1567
  • Karma: 52
    • Verze Delphi: 11.3
Re:Resuource error
« Odpověď #17 kdy: 11-05-2024, 15:40:44 »
Takze sa snazi skompilovat subor tmp1DA8.tmp ktory bohuzial zatial neviem odchytit lebo sa okamzite zmaze ale ano podla logu ten subor vytvara proces bds.exe. Ma niekto tusenia na zaklade coho? A ako ho odchytit?

Mohl bys nahradit brcc32.exe svojí aplikací, která by ten soubor nejprve někam odkopírovala a pak teprve spustila původní brcc32.exe.

Offline Daniel_Andrascik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 575
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, D10.4
Re:Resuource error
« Odpověď #18 kdy: 11-05-2024, 15:54:19 »
Mohl bys nahradit brcc32.exe svojí aplikací, která by ten soubor nejprve někam odkopírovala a pak teprve spustila původní brcc32.exe.

No super, dobry napad. Ale na nieco som prave prisiel.

ked si to na zaklade Radkovej poznamky skusim ten moj png_images.rc zdroj skompilovat sam manualne pomocou brcc32 tak som zavolal

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. "c:\program files (x86)\embarcadero\studio\21.0\bin\brcc32.exe"  -dDEBUG -fotestresource.res png_images.rc

Tak to zbehne. Zamerne som vynechal prepinac -i<path> lebo naco, ziadne vyhladavacie cesty nie su potrebne vzhladom na miesto odkial som to spustal vsetko je relativne dohladatelne a resource kompilator namal problem.

 Ale potom som skusil skopcit vsetky  tie cesty ktore mu tam narvalo IDE a ejhle uz to skoncilo chybou ze nevie najst subor FNC.RC.

No pekne, idem odmazavat vsetky cesty aby som zistil ze ktora zapricinuje problem. Ale chvilku to potrva je ich asi 50.

Offline Daniel_Andrascik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 575
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, D10.4
Re:Resuource error
« Odpověď #19 kdy: 11-05-2024, 17:37:26 »
Excellent
Rated 1 time
Chlapi, po**be ma 🤦. Prepacte ze nadavam ale ked vam poviem ze co bol problem tak vas vynesie zo stolicky 🤦🤦🤦.

Davajte si velky pozor aby ste v roznych serach paths / library paths / include paths nemali na konci cesty lomitko vid obrazok. Uz som sa s tym v minulosti stretol ze niekedy ma IDE dost nevyspitatelne problemy ak su cesty ukoncene lomitkom. I vtedy som hodne krvacal kym som tuto pricinu objavil. Uz si presne nepamatam ale myslim ze to ani nesuviselo vtedy z resources. Mozno hej, no tentoraz urcite, problem ma na robasi brcc32.exe.

Skusal som random pridavat spetne lomitka na koniec ciest, niekedy to nevadilo, inokedy ano, a teraz sa podrzte, brcc32 pri inom lomitku v inej ceste uz nemalo problem s "FNC.RC" ale teraz odo mna pytalo chybajuci subor "Files.RC", tam niekde je taky pruser ale taky pruser ze ono si to kopci nazov suboru dakde z pamatovej kopy (heap) alebo nejake stacku, proste z hocikade, raz "FNC" raz "Files" to su vsetko existujuce data z pamati procesu a on ich tam random suka podla toho kde sa to ukoncujuce lomitko nachadza. Alebo sa mi stalo aj to ze brcc32 po odpaleni prikazu mi len do konzoli vypisalo help ako ho mam pouzivat a nic nespravilo. Ze ziadna chyba, nic, len si brcc32 myslel ako keby som mu nedodal ziadne parametre a prepinace, no uzas.

Stratil som s tym min 6 hodin experimentov a vypisovania pretoze ta chyba nemala absolutne nijaky logicky suvis s nicim a este dobre ze som dobre vycitil ze s tym TMS nic nema, pretoze by som si s nimi vykecaval dalsie hodiny a neprisli by sme na nic. Idem si dat poldeci, aspon dve, lebo ma rozhodi...

Na kto by cakal ze brcc32 bude mat taku fatalnu chybu v sebe 🤦🤦🤦

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3526
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Resuource error
« Odpověď #20 kdy: 11-05-2024, 19:04:12 »
Excellent
Rated 1 time
jak to popisujes, tak to spis vypada, ze mu preteka nejaky buffer, ktery ty cesty vsechny nepojme

Offline miroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 616
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005 .. D Tokyo 10.2.3 Pro C/S
Re:Resuource error
« Odpověď #21 kdy: 13-05-2024, 19:46:06 »
Mám TMS All Access. Skvelé.
Až na to, že som kvôli TMS a jeho milión premenných, najmenej dvakrát reinštaloval OS.
TMS veľmi často prináša updaty. Vďaka tomu rástli systémové premenné (paths) do obludných rozmerov.
Znásobovala ich vzájomná nekompatibilita jednotlivých skupín (VCL, FMX, FNC, BIZ a pod).

Odkedy funguje smart setup sa situácia podstatne zlepšila.
V porovnaní s predošlou praxou ide všetko ako hodinky.

Havárie prichádzali práve pri kompilácii brcc32.exe
Všetko sa to nejakým spôsobom týkalo pretečenia..
« Poslední změna: 13-05-2024, 19:54:44 od miroB »

Offline Daniel_Andrascik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 575
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, D10.4
Re:Resuource error
« Odpověď #22 kdy: 16-05-2024, 23:15:12 »
Mám TMS All Access. Skvelé.

Havárie prichádzali práve pri kompilácii brcc32.exe
Všetko sa to nejakým spôsobom týkalo pretečenia..

Zhodou okolnosti TMS s touto chybou malo pramalo spolocneho. Aj ked vseko k tomu smerovalo - nazov halucinogenneho chybajuceho FNC.RC, vznik chyby po instalacii novej verzie TMS FNC UI. Ale nic, TMS malo skompilovane vsetky unity aj vsetky zdroje korektne, chybu vyhadzoval moj jednduchy *.rc suborik v projekte dokonca aj ked bol prazdny. Zmenili sa len globalne vyhladavacie cesty pretoze som TMS FNC UI instaloval do ineho umiestnenia. A dokonca ani vsetko sposobujuci ukoncovaci "pathdelimiter" sa nevyskytoval u ziadnej TMS cesty ale uplne u inej nevyznamnej cesty ale v sucte proste brcc32 halucinovalo ze chce FNC.RC. Ale to bola naozaj halucinacia, pretoze ked som prehodil ten ukoncovaci "pathdelimiter" do inej vyhladavacej cesty, ktora tiez nemala nic spolocne s TMS tak uz brcc32 halucinoval ze chce FILES.RC ci daco take. Proste je tam pruser za ktory by mal autor dostat rakoskou cez prsty a ist kalcat do kuta 🤷🤷🤷

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3526
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Resuource error
« Odpověď #23 kdy: 17-05-2024, 09:45:41 »
Proste je tam pruser za ktory by mal autor dostat rakoskou cez prsty a ist kalcat do kuta 🤷🤷🤷
IMHO do kouta bys mel jit klecet za ty silene cesty ty :-D

Prvni, co bych udelal je workspace, v nem to vsechno nejak rozumne usporadal a pouzil relativni cesty vsude, kde to bude mozne.

Offline Daniel_Andrascik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 575
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, D10.4
Re:Resuource error
« Odpověď #24 kdy: 17-05-2024, 15:42:03 »
IMHO do kouta bys mel jit klecet za ty silene cesty ty :-D

Prvni, co bych udelal je workspace, v nem to vsechno nejak rozumne usporadal a pouzil relativni cesty vsude, kde to bude mozne.

No v davnejsej minulosti ked som v delphi robil este komercne projkety som pre kazdy taky projekt pouzival s oblubou prepinac

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. bds.exe -pDelphi -rPROJECT_NAME

Pri ktorom v registroch pre dany konkretny projekt Delphi udrziavalo uplne separatnu sadu nastaveni a v nich som si precizne nastavil separatne vyhladavacie cesty, komponenty udrziaval v osobitnych adresaroch pre kazdy takyto projekt aby som sa vyhol  konfliktom medzi verziami. Dalo sa to pekne prenasat medzi pocitacmi, no robilo sa s tym krasne a clovek mal istotu ze ked otvori projekt i po 5tich rokoch tak vsetko sa skompilovalo na prvu. Je to nieco ako keby si clovek udrziaval virtualku pre kazdy projekt osobitne ale bez virtualky 🤷. Pred 15 rokmi este neexistovala notebookoch HW podpora pre virtualizaciu takze virtualky neboli cesta pre kazdodennu pracu a tento -r prepinac to elegantne riesil.

No a kedze dnes uz komercne delphi nepouzivam tak si to takto pekne nestrazim tak sa mi rokmi tie vyhladavacie cesty znacne zaprasia 🤷. Ale program ktory zkolabuje lebo sa nevyzna v 50tich cestach si zasluzi aby ho v Matrixe vymazali 🤷. Keby aspon napisal ze "invalid search paths" alebo nieco ale on vypluje halucinaciu a clovek sa nema absolutne coho chytit 🤷, to je trestuhodne...

Offline miroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 616
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005 .. D Tokyo 10.2.3 Pro C/S
Re:Resuource error
« Odpověď #25 kdy: 17-05-2024, 16:57:38 »
Nech je ako chce, ale pre inštaláciu TMS (FNC) používaš Smart Setup?
Kompilácia TMS súčastí pomocou Smart Setup je zásadným prínosom.
Asi ako prechod z Trabantu do Mercedesu triedy S.

Offline Daniel_Andrascik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 575
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, D10.4
Re:Resuource error
« Odpověď #26 kdy: 18-05-2024, 14:20:14 »
Nech je ako chce, ale pre inštaláciu TMS (FNC) používaš Smart Setup?
Kompilácia TMS súčastí pomocou Smart Setup je zásadným prínosom.
Asi ako prechod z Trabantu do Mercedesu triedy S.

Dobre ze mi to pripminas, kedysi som o tom ich Smart setup cital blog a potom som na to zabudol, mam od nich len jeden produkt FNC UI, cize instalacia pozostava z dvoch execiek: CORE a to FNC, je to 5 kliknuti na Next, Next, Next. Ale kuknem znova ten Smart setup.