Co se jinam nevešlo > Obecné

Taká zvláštna prosba

<< < (3/4) > >>

Radek Červinka:

--- Citace: Stanislav Hruška  10-06-2024, 17:44:24 ---Ja si na niečo také netrúfam. Ale zaskočila ma tam veta

--- Citace ---se vším tě naučíme pracovat, důležité je mít zájem
--- Konce citace ---

--- Konce citace ---

Jako tobe se clovek nezavdeci. A co te zaskocilo? Zakladem je ze se clovek chce ucit a staci ze ma rozumne zaklady. Pokud se nechce ucit, tak bych ho nikdy nenajal.

Stanislav Hruška:
Ja si veľmi cením, že si to tu dal. Zavďačiť si sa mi zavďačil tým odkazom. Len tu sú "objektívne" dôvody. Možno pri niektorom nemám pravdu.

* učenie mi ide pomaly
* ešte pomalšie mi ide samotná robota
* môj vedomostný  strop je veľmi nízky. Napríklad pri matematike som skončil pri integráloch. Tie už boli nad moje sily
* veľkým problémom u mňa je, že nemám "encyklopedickú" pamäť. Aj preto neviem žiaden cudzí jazyk. To som sa o to veľmi snažil :'(
* vek už mám trochu vyšší (74). Aj keď si to nechcem priznať, tak sa to prejavujeTakže ďakujem, ale nemám tu odvahu im napísať. Snažím sa správať férovo a nechcem nikomu spôsobiť problémy.

Daniel_Andrascik:

--- Citace: Radek Červinka  07-06-2024, 12:59:03 ---
--- Citace: Slappy  07-06-2024, 09:45:26 ---Ja by som potreboval jednoduchu appku kde si budem zapisovat spotrebu kWh elektrina/plyn voda a bude mi to robit grafy.

Idealne mobil/web.

--- Konce citace ---

Tak 5 hodin prace v unigui, ale musíš to mít kde pak nasadit :-). Ale vážně bych to nedělal jako apku, ale web stránku, která se bude chovat jako mobilní aplikace. Moc mne to baví a hodně se mi to osvědčilo, žádné problémy se store Android/iOS.

--- Konce citace ---

Ahoj Radku. Cize ak tomu dobre rozumiem tak pomocou unigui je front end nejak tvoreny z delphi formulara ako javascryptova web stranka? A ako backend bezi delphi kod na nejakom win vps? Tych webovych technologii je hafo a zorientovany som len v zakladoch ale uvazujem ze sa posuniem aj nejakym takymto smerom. V rychlosti som prebehol unigui web (registrujem ho, aj skrz tvoj blog, ale nejako do hlbky som ho nestudoval) a je tam viacero moznosti deploymentu, ty sa ktorim smerom uberas? Co ti z toho najviac vyhovuje?

Radek Červinka:

--- Citace: Daniel_Andrascik  25-06-2024, 08:04:53 ---
Ahoj Radku. Cize ak tomu dobre rozumiem tak pomocou unigui je front end nejak tvoreny z delphi formulara ako javascryptova web stranka? A ako backend bezi delphi kod na nejakom win vps? Tych webovych technologii je hafo a zorientovany som len v zakladoch ale uvazujem ze sa posuniem aj nejakym takymto smerom. V rychlosti som prebehol unigui web (registrujem ho, aj skrz tvoj blog, ale nejako do hlbky som ho nestudoval) a je tam viacero moznosti deploymentu, ty sa ktorim smerom uberas? Co ti z toho najviac vyhovuje?

--- Konce citace ---

V podstate jak rikas. Používáš jejich verze Delphi VCL komponent, které se při překladu nahrazují za variantu, kdy místo na obrazovku se generuje JS volání JS knihovny a zároveň se JS události přes RTTI transformují na volání pascal kodu, takže to můžeš  jednoduše krokovat.

Je moznost to prelozit i jako Linux binarku nebo mod pro Apache. Já mám vetšinou standalone exe (někdy jako služba), který je routován IIS a jen z toho důvodu, protože mám pro IIS hromadnou správu Let's encrypt certifikatu. V planu je až nebude stačit klienty obluhovat jedna instalace tak použit ten jejich hyperserver, který dynamicky a transparentně přidává a ubírá další instanci té původní binárky aniž bych něco měnil a navíc může za běhu nahradit novou verzi s tím, že nově připojení klienti budou používat novou verzi, a dříve připojení dožijí na původní verzi.

Daniel_Andrascik:

--- Citace: Radek Červinka  25-06-2024, 08:31:02 ---V podstate jak rikas. Používáš jejich verze Delphi VCL komponent, které se při překladu nahrazují za variantu, kdy místo na obrazovku se generuje JS volání JS knihovny a zároveň se JS události přes RTTI transformují na volání pascal kodu, takže to můžeš  jednoduše krokovat.

Je moznost to prelozit i jako Linux binarku nebo mod pro Apache. Já mám vetšinou standalone exe (někdy jako služba), který je routován IIS a jen z toho důvodu, protože mám pro IIS hromadnou správu Let's encrypt certifikatu. V planu je až nebude stačit klienty obluhovat jedna instalace tak použit ten jejich hyperserver, který dynamicky a transparentně přidává a ubírá další instanci té původní binárky aniž bych něco měnil a navíc může za běhu nahradit novou verzi s tím, že nově připojení klienti budou používat novou verzi, a dříve připojení dožijí na původní verzi.

--- Konce citace ---

Diky za priblizenie. Takze hovoris ze napriek tomu ze je to taky kockopes tak je to komercne pouzitelne? Nenarazaz na obmedzenia a zadrheli? Zvycajne taketo kockopsy sa tvaria skvelo na prezentacnom vebe ale pri plnom nasadeni to uz tak ruzove nie je. Uz sa nejaky cas pozname takze na teba dam ;) a tiez registrujem ze Unigui tu s nami je uz hafo rokov.

Inac neviem ci poznas. Ja som to nestudoval ani nehladal, len to na mna vyskocilo uz viackrat:

https://quartexdeveloper.com/

Neviem ani ci je to porovnatelne s Unigui, len davam odkaz, mozno poznas 🤷

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Přejít na plnou verzi