Vidíš, a já nedávno zkoušel (ještě v D 12.1) Remote debugging a moc spokojený jsem nebyl - krokování sice fungovalo, ale hodnoty proměnných mi to zobrazovalo naprosto nesmyslně...
Celý Win64, Android, iOS, Linux debugger je postaven jako remote debugger a funguje to celkem obstojně, jsi si jistý?
Remote debugging používám hodně často.
Dělám hlavně měřící aplikace a když mám velkou sestavu přístrojů v laboratoři, které nemohu mít v kanclu, tak mi ani nic jiného nezbývá.
A funguje dobře, jinak bych neměl šanci cokoli vyřešit.
Naopak mám právě tuto měřící aplikaci, kterou u sebe debuguji jen ve Win 32, protože debug ve Win 64 nefunguje na mém lokále - netuším proč, nastavení mám stejný. Přitom u jiných projektů mi debug ve Win 64 funguje.
A právě tady přichází i na mém PC remote debugging - jednoduše si ho spustím na localhostu a debuguji i ve Win 64.
Malá vsuvka:
Tu měřící aplikaci jsem začal dělat v roce 2006 ještě v "Delphi 2006", postupně jsem na ni, jak šel čas, dělal i v dalších verzích Delphi.
A právě verze z Delphi 12.1 uvolněná 20.8.2024 mi ještě minulý pátek měřila. Poté se spustili nějaké aktualizace Windows 10 a toto pondělí 16.9.2024 nešla na jednom PC v labce ani spustit.
Kdyby Delphi neměli "Remote debugging", tak bych byl v koncích. V 99.99 % případů je chyba v kódu aplikace, ale tady vše prošlo, akorát mi ta 64 bitová verze "GlobMgr.dll" náhodně přepisovala paměť. Chcípalo to přímo ve volání "System.SysGetMem" a ta výjimka většinou ukazoval např. na instanci TLabel nebo TPanel. A přitom jsem tam s tím nic nedělal.
A na ostatních PC běžela.
Dalo mi to zabrat, prostě jsem neočekával zradu od externí knihovny.
Příště už radši nic očekávat nebudu:-)