Autor Téma: TAdvRichEditor - jeho spätné získanie z Blob  (Přečteno 3392 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4508
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:TAdvRichEditor - jeho spätné získanie z Blob
« Odpověď #15 kdy: 12-12-2016, 19:22:27 »
Výsledok testu TAdvRichEditorRTFIO:
  - načítanie tak isto končí s rozbitou diakritikou. Žiaden rozdiel
  - zápis do DB sa vykoná, ale nezapíše sa celý RTF text. Takže sa následne nič nezobrazí.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2607
  • Karma: 133
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:TAdvRichEditor - jeho spätné získanie z Blob
« Odpověď #16 kdy: 12-12-2016, 19:26:33 »
Výsledok testu TAdvRichEditorRTFIO:
  - načítanie tak isto končí s rozbitou diakritikou. Žiaden rozdiel
  - zápis do DB sa vykoná, ale nezapíše sa celý RTF text. Takže sa následne nič nezobrazí.
Hmm. A muzes nejdriv vyzkouset:
1) Save/Load do/ze souboru jmenem
2) Save/Load do/ze FileStreamu
3) Pak teprve DB?

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4508
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:TAdvRichEditor - jeho spätné získanie z Blob
« Odpověď #17 kdy: 12-12-2016, 19:31:20 »
Ja som si urobil rôzne testy:
  - stream
  - súbor
  - cez TStringList
  - a ich rôzne kombinácie

Načítanie z DB nerobí problém. Obsah som mal zakaždým dobrý. Len to načítanie RTF do AdvRichEditor mi vždy zlyháva. Poslal som im ako pracujem, originálny RTF text a výsledok. Počkám si.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Online miroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 521
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:TAdvRichEditor - jeho spätné získanie z Blob
« Odpověď #18 kdy: Dnes v 16:58:02 »
Ahoj Stano.
Toto už máš vyriešené?
Zdá sa, že mi všetko okolo DBAdvRichEditor funguje dobre. Iba keď chcem využiť aj AdvDBFormBox ako podklad, tak tam je ten text zmršený.
TAdvDBFormBox je nejaký Panel, či Form, na automatické rozloženie db komponentov, podľa pripojeného DataSource.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4508
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:TAdvRichEditor - jeho spätné získanie z Blob
« Odpověď #19 kdy: Dnes v 19:19:19 »
Nie, ešte som sa tomu nevenoval. Ale urobil som tam významnú zmenu. Namiesto TAdvRichEditor som nasadil TDBAdvRichEditor. Ten mi pri čítaní hlási niečo ako neplatný stream. Osobne si myslím, že najprv musím vyčistiť DB tabuľku a obsah naplniť pomocou TDBAdvRichEditor. Až sa k tomu dostanem, tak dám vedieť.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.