Autor Téma: Volani .NET kodu z Delphi 5  (Přečteno 3139 krát)

Offline Petr

  • Příspěvků: 14
  • Karma: 0
Volani .NET kodu z Delphi 5
« kdy: 12-06-2012, 22:02:08 »
Ahoj,

chtel bych se zeptat, jestli nekdo neresil volani .NET assemblies z Delphi 5.

Diky za odpoved.

P.

Offline Mi.Chal.

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 576
  • Karma: 25
Re:Volani .NET kodu z Delphi 5
« Odpověď #1 kdy: 12-06-2012, 22:18:40 »
Ahoj,

chtel bych se zeptat, jestli nekdo neresil volani .NET assemblies z Delphi 5.

Diky za odpoved.

P.

Neřešil a moc nevěřím, že to přímo půjde. Z .Net sice padají exe/dll, ale ke spuštění to chce .net fw. K čemu to potřebuješ?

Offline Petr

  • Příspěvků: 14
  • Karma: 0
Re:Volani .NET kodu z Delphi 5
« Odpověď #2 kdy: 12-06-2012, 22:22:53 »
Ahoj, dik za reakci.

Mam projekt v D5 a potrebuju do nej vlozit funkcnost z jineho projektu v c# a nechce se mi to prepisovat do delphi :-(.

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1132
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:Volani .NET kodu z Delphi 5
« Odpověď #3 kdy: 12-06-2012, 22:26:01 »
videl sem akorat nejake volani Java z Delphi
http://delphi.cz/post/Spoluprace-kodu-Delphi-a-Java.aspx
ale o .Net nic takoveho :)

ale treba takovy interface taky bude k dispozici

Offline Mi.Chal.

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 576
  • Karma: 25
Re:Volani .NET kodu z Delphi 5
« Odpověď #4 kdy: 12-06-2012, 22:29:13 »
Ještě to můžeš udělat třeba jako COM, viz http://support.microsoft.com/kb/828736/en-us. Nebo si v Delphi napiš dll a tu můžeš volat z .Netu.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2391
  • Karma: 103
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Volani .NET kodu z Delphi 5
« Odpověď #5 kdy: 12-06-2012, 22:46:25 »
Nevím jak s Delphi 5 (to spise pochybuji), ale s novějšími Delphi se dá něco z tohoto:

http://www.atozed.com/CrossTalk/index.en.aspx

http://sourceforge.net/projects/delphinet/

http://www.remobjects.com/Hydra/

nebo v .NET udělat COM a ten importovat jako TLB - to by mělo jít i v Delphi 5.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Jan Fiala

  • Příspěvků: 49
  • Karma: 0
    • PSPad editor
Re:Volani .NET kodu z Delphi 5
« Odpověď #6 kdy: 13-06-2012, 06:51:34 »
Osobně se mi COM jevi jako nejjednodušší řešení.

Offline Petr

  • Příspěvků: 14
  • Karma: 0
Re:Volani .NET kodu z Delphi 5
« Odpověď #7 kdy: 13-06-2012, 14:14:26 »
Diky moc za odpovedi, vyzkousim to.

P.