Autor Téma: Instalace D2006 A DXE2 na jedné stanici  (Přečteno 3144 krát)

Offline JK

  • Příspěvků: 3
  • Karma: 0
Instalace D2006 A DXE2 na jedné stanici
« kdy: 13-06-2012, 06:57:20 »
Dobrý den,
mám dotaz ohledně instalace Delphi XE2. Potřebuji je nainstalovat na pc, kde už běží Turbo Delphi 2006 s dbf klientem Firebird. Nebudou se tyto dvě prostředí navzájem ovlivňovat? Operační systém je WinXP.

Jde o to, že máme nějaké staré projekty, a pokud bude zapotřebí nějaká rychlá dodělávka či jiná úprava, tak aby D2006 běžela bez problémů.

S Pozdravem JK.

Offline leonell

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 99
  • Karma: 3
Re:Instalace D2006 A DXE2 na jedné stanici
« Odpověď #1 kdy: 13-06-2012, 08:19:56 »
Zkušenosti máme s kombinacemi  D2007 + XE + XE2. Problém se samotnou instalací Delphi určitě není.
S čím může být problém, jsou instalátory komponent třetích stran. Tam obecná rada není, protože se to chová různě.
Osobně bych zvážil dát ty XPčka na VMWARE, kde budeš mít 100% jistotu a ještě pár výhod navíc, například že jako hlavní systém budeš moci mít 64bit Windows 7 atd.

« Poslední změna: 13-06-2012, 08:22:04 od leonell »

Offline JK

  • Příspěvků: 3
  • Karma: 0
Re:Instalace D2006 A DXE2 na jedné stanici
« Odpověď #2 kdy: 13-06-2012, 08:29:54 »
Díky za zkušenost. Na stanici dát VmWare nemůžu, to by mi ve firmě nepovolili. Proto nejdříve zjišťuji co a jak. Z cizích komponent používám akorát ZipMaster. Doufám že pod XE2 bude taky fungovat...

JK

Offline leonell

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 99
  • Karma: 3
Re:Instalace D2006 A DXE2 na jedné stanici
« Odpověď #3 kdy: 13-06-2012, 10:08:36 »
Podle tohoto by neměl být problém, protože si to instaluješ ručně:
This means you must use the Delphi IDE to compile and register ZipMaster package in the I.D.E. – see ReadMe.Txt

Zda je verze pro XE2 netuším. V jednom souboru je napsáno: Delphi 4 a výš, v druhém pak vyjmenovány verze 4,5,6,7.
Poslední verze je z května tak bych byl mírným optimistou :)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2309
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Instalace D2006 A DXE2 na jedné stanici
« Odpověď #4 kdy: 13-06-2012, 10:29:42 »
ještě pár výhod navíc, například že jako hlavní systém budeš moci mít 64bit Windows 7 atd.

No já mám jako hlavní systém Windows 7 64bit a mám nainstalované Delphi 5, Delphi 2007, Delphi XE, Delphi XE2 a další.
Jen pro Delphi 2007 jsem musel nainstalovat patch, který opravuje ladění na 64bit. Psal jsem o něm na delphi.cz.

V čem je podle tebe problém?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline leonell

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 99
  • Karma: 3
Re:Instalace D2006 A DXE2 na jedné stanici
« Odpověď #5 kdy: 13-06-2012, 10:46:05 »
Problém není v ničem, pokud si dáš pozor.
Ale kolega u DXE2 a D7 někde nechal při instalaci jakési sady (JCL, JVCL ??) pomocí instalátoru defaultní hodnoty a přepsalo mu to komponenty jinou verzí a pak to dával pracně dohromady.
 

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4341
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Instalace D2006 A DXE2 na jedné stanici
« Odpověď #6 kdy: 13-06-2012, 10:53:09 »
Ale kolega u DXE2 a D7 někde nechal při instalaci jakési sady (JCL, JVCL ??)
To môžem potvrdiť. Pre D7 som potom inštaloval staršiu verziu a XE2 novú, dodanú s XE2.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Jirka Ondricek

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 81
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo, 10.3 Rio
Re:Instalace D2006 A DXE2 na jedné stanici
« Odpověď #7 kdy: 13-06-2012, 15:48:51 »
Ja mam Win7 i Win XP a na obou kombinaci D5, D2010 a DXE2 a bez problemu. Vzdy ale instaluji kazde Delphi (vsechny casti) do samostatne slozky, tak aby ani jednu slozku zadna verze nesdilela. Asi to neni nutne, ale v minulosti jsme s tim nejake problemy meli a uz jsme se to tak naucili. :)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2309
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Instalace D2006 A DXE2 na jedné stanici
« Odpověď #8 kdy: 13-06-2012, 15:53:51 »
Ja mam Win7 i Win XP a na obou kombinaci D5, D2010 a DXE2 a bez problemu. Vzdy ale instaluji kazde Delphi (vsechny casti) do samostatne slozky, tak aby ani jednu slozku zadna verze nesdilela. Asi to neni nutne, ale v minulosti jsme s tim nejake problemy meli a uz jsme se to tak naucili. :)

Jo a ještě bych doporučil instalovat vzestupně, tj. nejdříve nejstarší verzi - pro jistotu. Novější verze se staršími počítají.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline JK

  • Příspěvků: 3
  • Karma: 0
Re:Instalace D2006 A DXE2 na jedné stanici
« Odpověď #9 kdy: 14-06-2012, 06:11:59 »
Dopadlo to dobře. Stará verze pracuje bez problémů a nová taky. Takže TD 2006 a Delphi XE2 spolu na WinXP pracují bez problémů.
Díky všem za odpovědi. :-)